De domste... maar de liefste - Heeft ze het na vier huwelijken eindelijk geleerd?

Cora Vlinder

Category: Biographies
  • (1)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Lag in haar jeugd, als nakomertje in een groot gezin, al de kiem voor haar stuk gelopen huwelijken door mannen die vreemd gingen, alcoholist waren of dwangmatig gedrag vertoonden? Ze vindt steeds weer de kracht om op te staan en verder te gaan, zelfs wanneer ze niets meer heeft. Dan ontmoet ze iemand die haar liefde geeft, haar leert in zichzelf te geloven en haar helpt te begrijpen waarom het in het verleden zo vaak mis ging. Toch neemt haar leven dan weer een andere wending. Heeft ze het na haar zoektocht in dit leven toch eindelijk begrepen?

From the book

Mark ging nu wel elke dag vooruit en op een dag belde een verpleegster mij op en zei: ‘Het gaat ineens stukken beter met uw man, hij wil zijn telefoon weer gebruiken en wil graag dat u die vanmiddag weer meeneemt.’ Toen ik die middag op bezoek kwam had ik nog hoop dat hij het zou vergeten, maar dit bleek ijdele hoop. Na tien minuten vroeg hij om zijn telefoon. Ik realiseerde me dat het afgelopen was met mijn rust , control freak was back! Na het bezoekuur ging ik naar de manege om mijn paard te verzorgen. Ik was al in de buurt toen mijn telefoon ging en ik op het scherm zag dat Mark belde. Ik moest uiteraard wel opnemen: ‘Hallo.’ ‘Wat klink je vreemd, waar ben je?’ vroeg hij. ‘Nou, ik ben bijna bij de stal.’ antwoordde ik. ‘Dat kan niet, daar had je allang moeten zijn!’ Ik heb niet veel meer gezegd en hing op, ik heb een poosje mijn frustraties geuit langs de weg.
Met angst en beven ging ik de dag tegemoet dat hij weer thuis zou komen, die dag kwam onvermijdelijk. Hij belde ’s morgens zelf om te melden dat hij naar huis mocht en dat ik hem kon ophalen. Ik stond te trillen op mijn benen en huilde mijn hart uit mijn lijf. Ik snikte tegen Daantje: ‘Lieverd, ik kan dit niet meer aan.’ Daantje zei: ‘We gaan bij hem weg, het is zo wel genoeg geweest!’ ‘Maar hoe moet dat dan, hoe vinden we een nieuw huis, waar moeten we van leven en wat wordt er dan van Beauty?’ vroeg ik me vertwijfeld af. Mijn wijze dochter zei: ‘We zien het wel mam, het komt wel goed met ons.’ Onderweg naar het ziekenhuis dacht ik nog wel dat ik misschien toch nog blij zou zijn dat ik hem mee mocht nemen, dat na deze nare ervaringen alles zich ten goede zou keren. Misschien zou hij nu nooit meer drinken en weer een normale man worden met een liefhebbende echtgenote. Het beeld wat ik zag bij aankomst op zijn zaal schetste een heel ander beeld. Er zat een heel oude man in een stoel met zijn tas op schoot. Nog tien kilo extra aan vocht in zijn lijf, een opgeblazen zielenpiet. Het enige dat mijn echtgenoot kon uitbrengen was: ‘Wat ben je laat!’ Op weg naar de uitgang, ik zeulende met de zware tas, was er niets: geen knuffel, geen blijdschap, geen hand, helemaal niets.

About the author

Cora Vlinder woont bij Aalsmeer, is kapster en gek op paarden en honden. Samen met haar dochter heeft ze een serie moeilijke momenten overleefd. Ze heeft nooit eerder een boek geschreven en had nooit gedacht dat ze dat ooit zou doen, maar ze wilde haar levensverhaal graag delen. Zo is een roman ontstaan die gebaseerd is op de schokkende ervaringen in haar bewogen leven, zoals zij die ervaren heeft. Nu ze eindelijk alleen woont in haar eigen huisje, vond ze de rust en de behoefte om haar verhaal op te schrijven.

Reviews

2018-10-07 19:51:37 | By: Natalie Steenman | Rating:
Een heerlijk en mooi boek, in één adem uitgelezen . Heel mooi en boeiend geschreven en fantastisch om te lezen dat Cora elke keer er weer sterker uitkomt.
Voor velen zal dit boek veel herkenningspunten hebben en kunnen velen Cora als voorbeeld zien dat je uit elk dal kunt komen .Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De domste... maar de liefste - Heeft ze het na vier huwelijken eindelijk geleerd?

Author:

Cora Vlinder

Category:

Biographies

Number of pages:

156

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

17-08-2018

ISBN:

978-94-022-4704-6 / 9789402247046

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)