Cover voorkant
De Sneeuwgeest
De Sneeuwgeest

De Sneeuwgeest

Lynn Stoffers

Category: Youth books
  • (4)

€ 17,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Lotte gaat met haar ouders en broertje op skivakantie naar See in Oostenrijk. Ze heeft in de krant gelezen dat er in dat dorp steeds kinderen worden vermist en dat vind ze eigenlijk wel een beetje eng. Toch heeft ze heel veel zin in deze vakantie. In haar skiklas ontmoet ze Merel en Milan. De drie kunnen het al snel goed met elkaar vinden en besluiten om na de skiles samen terug naar het dal te skiën. Als ze aan het eind van de dag nog niet beneden zijn, maken hun ouders zich erg ongerust. Waar zijn ze gebleven en heeft het iets te maken met alle eerdere verdwenen kinderen?

From the book

Zo, daar waren ze dan; onder aan de steile piste. De skiles was afgelopen en Lotte, Merel en Milan konden vanaf daar samen verder skiën naar het dal. "Kom!" zei Milan. Daar gingen ze. "Joepie!" riepen ze alle drie.
"Kijk", zei Lotte. "Het is blauw tussen de sneeuw, wat mooi. Wat zou dat zijn?" "Misschien is het wel het ijspaleis van een sneeuwgeest", zei Merel. "Wat is een sneeuwgeest?" vroeg Milan. "Geen idee. Ik heb het zelf verzonnen." Ze skieden langs het restaurantje. Lotte noemde dat altijd ‘De Indiaan’, omdat het er van binnen uitzag als een Indianenkamp. "Hier gaan we een keer met onze ouders eten en drinken", zei Lotte. "Ja, leuk", zeiden Merel en Milan.
Ze skieden langs de ingang van de rodelbaan die gesloten was. "Jammer dat de rodelbaan gesloten is", zei Milan. "Gelukkig is hij gesloten. Dat ding is levensgevaarlijk. Er stond een keer in de krant dat iemand van het sleetje was gegleden en in het dal was gevallen. Die is naar het ziekenhuis gebracht met de helikopter, maar die is daar overleden", zei Merel. "Oh", zei Milan. "Laten we er dan maar snel langs skiën", zei Lotte.
"Weten jullie dat hier vaak kinderen vermist worden?" vroeg Lotte. "Nee", zeiden Merel en Milan.
En toen gebeurde er iets verschrikkelijks. Terwijl ze verder over de piste naar beneden gleden, vielen ze plotseling alle drie tegelijk in een gat. "Help!" riepen ze.
Toen vielen ze op een keiharde grond. Hun ski’s waren uitgegaan door de knal en hun stokken lagen overal op de grond. "Waar zijn we?" vroeg Milan zich hardop af. "Geen idee", zeiden Lotte en Merel. "Waar zijn we beland? Wat is dit? Wat is dit voor spul?" vroeg Milan.
"Milan, ik weet niet of je het doorhebt, maar dit is ijs", antwoordde Merel. "Oh", zei Milan. "Hm… wat moeten we doen? Dit lijkt wel op een doolhof. IJs… overal ijs. Wat heeft dit te betekenen?"
"Wie is daar?" klonk plotseling een hele harde stem.

About the author

Lynn Stoffers (2008) woont met haar ouders en broertje in Heemstede. Ze schreef in de kleuterklas al verhalen waar haar juf leuke boekjes van maakte. Haar verhalen werden steeds langer en na het behalen van haar typediploma kreeg ze echt de smaak te pakken. Lynn deed veel inspiratie op tijdens haar skivakantie naar Oostenrijk. Hieruit ontstond haar eerste echte boek, 'De Sneeuwgeest'.

Reviews

2022-10-05 13:54:21 | By: De sneeuwgeest lover | Rating:
Wat een leuk boek!! Ik heb hem net gelezen en vind het een geweldig boek met een mooi inhoud. Wat een eer om bij Lynn in de klas te hebben gezeten.

2018-10-31 19:19:54 | By: Sam | Rating:
Wat vind ik dit knap van je dat je dit verhaal hebt kunnen bedenken. en dan ook nog als boek kunt uitgeven! Ik vond het een heel spannend boek. Ik kon niet meer stoppen met lezen zo spannend was het. Ook erg leuk dat je het voor ons hebt gesigneerd. Voor later als je beroemd bent geworden!

2018-10-20 14:51:33 | By: anoniempje | Rating:
Beste Lynn,
een superleuk boek!!!
groetjes

2018-10-19 08:44:07 | By: Brigit van Schie | Rating:
Lynn, echt een super leuk en spannend boek heb jij geschreven! Ik vind het zo knap van jou dat jij zo'n goed boek hebt geschreven. Toen ik aan het boek begonnen was kon ik niet meer stoppen met het lezen, zo spannend heb je het geschreven. Wij komen graag een keer langs om een boek te laten signeren ;)Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Sneeuwgeest

Author:

Lynn Stoffers

Category:

Youth books

Number of pages:

68

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-10-2018

ISBN:

978-94-022-4813-5 / 9789402248135

Price:

€ 17,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)