Opstaan uit de goot van wanhoop

Martha Mpishi

Category: Biographies

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek gaat over een krachtige vrouw. Opgegroeid onder zware en moeilijke omstandigheden, in een land waar de bevolking hard moest, en nog moet, werken om te overleven. Een land waarin mensen vooral overleven in plaats van leven, is niet een land waarin meisjes en vrouwen zich veilig kunnen voelen. Het gevaar van misbruik, mishandeling en uitbuiting loert op iedere straathoek, in ieder huis. Het levensverhaal van Martha is niet los te zien van deze context. Haar verhaal leest als een film. In Nederland kunnen wij ons niet meer voorstellen dat dit dagelijkse praktijk is voor miljoenen vrouwen op de wereld.

From the book

Mijn stiefbroer, broers en een oom deelden een van de andere twee slaapkamers. In de slaapkamer die overbleef sliepen Judy, mijn nichtje Jessy, Brian en ik.
Wanneer hij onze slaapkamer naderde, schreeuwde mijn vader en brulde: "Ik ben Mister Lion!" We waren zo bang en vroegen ons af wat hij met ons zou gaan doen.
Dan riep hij mij: "Martha, word wakker!" Ik beefde van angst. Hij schreeuwde altijd mijn naam, wanneer hij naar onze slaapkamer ging en binnenkwam.

Toen hij binnenstapte, terwijl hij een bijl vasthield en naar drank rook, zag hij er zo beangstigend uit. Toen ik die bijl zag, sloeg de angst om mijn hart! Waarom had hij die bijl bij zich?
Hij schreeuwde tegen me, dat ik met hem mee moest komen, maar ik aarzelde. Hij schreeuwde mijn naam opnieuw en gaf mij de bijl. Hij drukte mijn broer tegen de grond en zei me hem te vermoorden. Mijn broer schreeuwde en smeekte me hem niet te vermoorden, maar mijn vader schreeuwde dat, als ik hem niet zou doden, hij mij met dezelfde bijl om het leven zou brengen. Mijn broer was in tranen, angstig als hij was om een pijnlijke dood te sterven. Diep vanbinnen wilde ik het niet doen, maar mijn vader dwong me. Dit brak mijn hart. Ik was heel verdrietig om mijn broer in deze toestand te zien.
Op het moment dat ik de bijl oppakte en hem dicht bij de nek van mijn broer hield, stopte mijn vader me, om te voorkomen dat de bijl daadwerkelijk mijn broers nek zou raken en hem zou bezeren. Dit soort dingen liet mijn vader ons doen, wanneer hij dronken was.

About the author

Martha Mpishi werd op 3 januari 1978 in het Wusakile Mine Hospital in Kitwe, Zambia, Zuid-Centraal Afrika geboren. Ze is schrijfster, ondernemer en werkt als zuster in de verpleging. Ze is ook de oprichtster, voorzitter en CEO van het Collective Inspiration for Women Network (CIFWN). Met deze organisatie wil Martha vrouwen in Zambia helpen zelfstandig en zelfbewust te worden. Lees hier meer over op de website: www.cifwn.nl

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Opstaan uit de goot van wanhoop

Author:

Martha Mpishi

Category:

Biographies

Number of pages:

174

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-09-2018

ISBN:

978-94-0224-772-5 / 9789402247725

Price:

€ 20,49

Language

Dutch