Versario - Vier Salizen. Eén doel. De regering omverwerpen.

Fien Bollaert

Category: Young Adult
  • (4)

€ 19,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nadat de mensheid hun ondergang onder ogen heeft genomen, neemt de Sali, een nieuw soort ras, de macht over. Versario, een jonge sluipschutter en huurmoordenaar, probeert zijn kost bijeen te schrapen door zijn dagelijkse karweitjes. Maar hij wordt ziek van de samenleving en zijn haat tegen de regering groeit met de dag. Hij wordt voortdurend op de hielen gezeten door de EVUGK en zijn opdrachtgevers lijken niet meer wie ze ooit geweest waren. Bovendien lijkt het erop dat iemand hem in de gaten houdt, en niet bepaald met vriendelijke bedoelingen ...

From the book

Er volgde een explosie van licht en vuur en een verbazingwekkende kracht gooide hem achteruit.

* * *

Versario wist niet hoelang hij daar had gelegen, maar hij ontwaakte zeker niet lang nadat de explosie had plaatsgevonden. Zijn heup deed opnieuw pijn en er zat een scheur in zijn mantel. Er weergalmde een lang, eindeloos gepiep in zijn oren en vertraagd zag hij hoe iedereen rond hem heen probeerde te drommen en in paniek weg probeerde te komen van de bron van angst. Het volgende dat hij zag was de kraam van Jeslatic, brandend, met Jeslatic ernaast liggend, uitgestrekt, levenloos. Voordat hij nog eens durfde te kijken wist hij, dat Jeslatic Spural zijn ongeboren zoon nooit zou ontmoeten.
Hij hees zich overeind, traag, de pijn suizend in zijn kloppende oren en hij speurde door de menigte. Dit was bedoeld voor hem, deze chaos, hij wist het bijna zeker. Jeslatic was een braaf zieltje, hij had nooit iemand kwaad gedaan, hij had een hart van goud. Er konden maar twee dingen op zitten: ofwel dit was een actie van de veiligheidsdiensten of van meneer Witgezicht.
Het was absurd dat die dingen het eerste in hem opkwamen.
Er moest een dader zijn, besefte hij, en nog niet ver weg ook. Hij liet zijn ogen over de menigte gaan - hij zag gezichten van verdriet, van pijn, van angst, paniek. Sommigen schreeuwden, anderen huilden of duwden elkaar uit de weg. Er struikelde iemand over zijn voeten, maar hij merkte het bijna niet meer; zijn blauwe kijkers bleven vasthaken aan een persoon die geen van alle deed. Sterker nog, hij bleef stokstijf staan in het midden van alle razernij, terwijl de Salezen langs hem heen stroomden. De donkerrode kap hing tot diep over zijn snuit en hij besefte met een klam gevoel dat het dezelfde was die hem daarnet in de gaten had gehouden. Hij was er zeker van dat hij hem opgemerkt had.
Zonder dat hij het al te goed besefte, begon hij te rennen.

About the author

Achter dit boek schuilt Fien Bollaert (2003), een leesgrage boekenwurm die van kleins af al de droom koesterde om een boek te publiceren.

Reviews

2018-11-09 13:22:06 | By: joren | Rating:
Het is een top boek xxx joren

2018-11-09 13:23:39 | By: TOTO | Rating:
TOTO vond het een goed boek! dikke pluim Fien!

2018-11-09 13:24:01 | By: Maya | Rating:
ik vond het erg aangenaam om te lezen. trots op deze generatie

2018-11-09 13:24:22 | By: Arobiefrieslovers | Rating:
Love love love!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Versario - Vier Salizen. Eén doel. De regering omverwerpen.

Author:

Fien Bollaert

Category:

Young Adult

Number of pages:

136

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

28-09-2018

ISBN:

978-94-022-4789-3 / 9789402247893

Price:

€ 19,00

Language

Dutch

Rating:

  • (4)