Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

'k Besta ... 'k besta in grenzeloze verbazing

Auteur

Carl Medaer

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een organisme met een zekere bewustzijns- en zelfbewustzijnsgraad heeft met tekens zijn gedachten neergeschreven. Deze gedachten omvatten vervreemdingsprocessen, die verwondering opwekken. Hierdoor wordt het gewone, ongewoon en de verbazing neemt toe. We leven zonder het te beseffen in een Sience-Fiction wereld. Deze verbazing geeft zin aan het leven.

Over de auteur

Carl Medaer (1939) woont in Herenthout, provincie Antwerpen. Als initiatiefnemer, heeft hij als pedagoog (master) en ontwikkelingssamenwerking (master) het initiatief genomen om zowel in Rwanda als in Vlaanderen scholen op te richten. In Vlaanderen, Leefscholen (methodescholen) in Rwanda het eerste Hoger Pedagogisch Instituut voor Rwandese meisjes. Hij doceerde ook aan het Hoger Pedagogisch Instituut van GO in Gent. De aanleiding tot het schrijven van dit boek is een essentiële benadering waarom het onderwijs andere, waardevolle accenten in de maatschappij kan leggen. Met een filosofische en kritische inslag, weet hij intense verbazing op te wekken. Het is een optimistisch boek.

Productinformatie

ISBN
9789402247749 / 978-94-022-4774-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-10-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
152
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Wanneer organismen in het huis of buiten het huis elkaar ontmoeten, geven ze meestal een teken dat ze elkaar zien. "Ik zie u" zeggen de Bosjesmannen in Australië. Ik erken dat je bestaat en daar gaat de groet om.
Wanneer organismen die elkaar een beetje beter kennen of van hetzelfde dorp of van dezelfde wijk zijn, zeggen bv "hé" of zoals in Rwanda "jee". Een eerdere primitieve doodsimpele klank om te tonen dat je iemand ziet, hem erkent in zijn bestaan. Organismen die elkaar heel goed kennen, leggen de handen in elkaar, een volle hand in een volle hand. Dit is al een intiemer contact. Met deze hand in hand kan je korte boodschappen doorgeven.
Het drukt dan uit dat ik je mag of niet. Ik ben doortastend, krachtig of eerder schuchter. Sommige van die handdrukken, want zo noemen de organismen dat, betekenen soms ook dat je een bepaalde organisatie behoort en dat je dat aan het andere organisme wil kenbaar maken.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek