Een Jezusontbijtje - Hapje theologie, slokje spiritualiteit, kan vol onderwijs

Sybrig Martens

Category: Religion

€ 22,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het boek bevat humoristische anekdotes, zeg maar ‘theologische toetjes’, die inzicht geven in de leefwereld en levensbeschouwing van kinderen. De titel van dit boek kwam eveneens uit een kindermond, na een les over Pesach en het laatste avondmaal. Steviger kost zijn enkele verhandelingen naar aanleiding van de theologiestudie die de schrijfster volgde. Samen met de hoofdstukken over persoonlijke groei op levensbeschouwelijke gebied, die gewoon doorging na in 2011 het lidmaatschap van de PKN-kerk te hebben opgezegd en de beschrijving van de Pieterpadpelgrimage is dit boek een ‘volwaardige maaltijd’.

From the book

We hadden het over kleuren gehad, waar die vandaan kwamen en toen volgde de vraag hoe ernstige droefheid en vrolijkheid samen vreugde kunnen maken. "Door samen te dansen?" Stelde één meisje in een kleurige rokje voor. "Nou", zei een ander, "je hebt ook regen en zon, dat zijn dan ernstige droefheid en vrolijkheid en als ze samen gaan dansen dan krijg je een regenboog en dat is dan pure vreugde." Ongeduldig keek de mini-filosoof de kring rond om te controleren of we het allemaal wel snapten. Hij wilde verder met de volgende vraag. "Wanneer weet je dat er pure vreugde is?" vervolgde ik na een stilte.
"Dat voel je", kwam vlot het antwoord uit dezelfde hoek.
"Dat zijn vlinders", zei zijn buurman wijzend naar zijn buik.
"Vreugdevlinders", vatte de ongeduldige filosoof samen.

About the author

Al meer dan twintig jaar reist Sybrig Martens (1968) in Friesland langs openbare scholen om oude en nieuwe verhalen te vertellen aan de kinderen, is ze ‘hapjes voor op de levensweg’ aan het uitdelen. Dacht ze in het begin nog dat zij ze van alles moest leren, gaandeweg blijkt dat de uitwisseling door middel van theologiseren, filosoferen en verwonderen naar aanleiding van verhalen en trage vragen voor beide partijen een groeiproces is van steeds meer en weer ontmoeten’, waarin zo nu en dan antwoorden of inzichten opduiken, verhelderend voor op de verdere levensweg van mensenkinderen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een Jezusontbijtje - Hapje theologie, slokje spiritualiteit, kan vol onderwijs

Author:

Sybrig Martens

Category:

Religion

Number of pages:

250

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-10-2018

ISBN:

978-94-0224-800-5 / 9789402248005

Price:

€ 22,00

Language

Dutch