De carrousel van het leven - Alledaagse gebeurtenissen | Vreemde praktijken en andere bijzondere verhalen uit de gezondheidszorg

Isa Bron

Category: Stories
  • (9)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze authentieke verhalenbundel neemt je mee in de cirkel van het leven. Van herkenbare alledaagse dingen, die zich afspelen in de winkel, op de markt, op het terras en bij de buurvrouw. Tot een bijzonder kijkje achter de schermen van werken in de gezondheidszorg. Een plek waar ziekte, ouderdom en dood onverbiddelijk zijn. De afwisseling van een lach en een traan zorgen voor ontroering, onbegrip en verbazing. De schrijfster houdt de lezer een spiegel voor. Kijkt u mee?

From the book

De carrousel van het leven

Draaien, draaien en nog eens draaien…
Onlangs was ik getuige van een wel heel wonderlijk schouwspel in een grote meubelzaak. Ik knipperde met mijn ogen en stelde mijn zicht scherp. Maar het wonderlijke beeld was er nog steeds.
Het vond plaats op de afdeling relaxfauteuils. Deze afdeling heeft voornamelijk bezoekers van een zekere leeftijd. Er staan draaistoelen, relaxstoelen, sta op stoelen, kortom seniorenfauteuils. We willen graag ouder worden en comfortabel zitten. Wij lopen er voorlopig nog met een boog om heen. Ik kan het niet nalaten toch stiekem te kijken. Wat ik dan zie, zou in mijn fantasie niet voorkomen.
Ik zie een ouder echtpaar. De mevrouw ligt in een stoel. Zeer comfortabel en relaxed, zo te zien. Haar man staat achter haar. Dat doet hij al jaren. Plots zie ik een ondeugende blik in zijn doorleefde gezicht. Kleine pretlichtjes flitsen op in zijn ogen. Zijn grijze haardos steekt boven alles uit. Misschien is hij wel jaloers op zijn vrouw. Hij maakt een soort van opstartende beweging en heft zijn armen. Met al zijn kracht, geeft hij de stoel een duw. Deze reageert onmiddellijk met een draaiende beweging. Zijn vrouw weet niet wat haar overkomt. Als zij weer voorbij komt, geeft hij opnieuw een duw. De mevrouw beseft nu ten volle wat er gaande is en protesteert hevig. Dit activeert de man. Het kwajongens achtige in hem komt naar boven. Eigenlijk kan hij er geen genoeg van krijgen. De mevrouw verheft haar stem: "hou op, hou op!" Tegen zoveel verbaal geweld is de liefhebbende echtgenoot niet bestand. Als mevrouw ook nog toevoegt dat ze duizelig wordt, vindt ook hij het welletjes.
Hij stopt met vereende krachten de draaibeweging van de stoel en helpt zijn vrouw liefdevol overeind. Zij kan toch eigenlijk niet boos worden op hem. Voor even zag zij weer die kwajongen waar zij ooit verliefd op werd.
Gearmd lopen zij naar de uitgang van de winkel, op zoek naar een verkoper. "Weet je wat," zegt de mevrouw; "we doen er twee. Welke kleur wil jij?"
De verkoper die nu pas het echtpaar ‘in beeld krijgt’ en daardoor een mooi schouwspel heeft gemist, stelt de ( clichématige) vraag: "kan ik u helpen?"
Nou en of!

De Carrousel van het leven

About the author

Voor Isa Bron is respectvol met mensen omgaan een kernwaarde. In haar werk in de gezondheidszorg ontmoet ze de mens in al haar kwetsbaarheid. Van verpleeghuis tot hospice en huisartsenpraktijk. Toen zij elf was, schreef zij haar eerste boekje, een sprookjesboek met een zelfgemaakte kaft. Helaas is deze bij het oud papier terecht gekomen. Op haar achttiende schreef ze het bijzondere verhaal: 'De man die geluk verkocht'. Sinds één jaar schrijft zij tweewekelijks columns voor een huis-aan-huis krant. Zij verwoordt wat ze ziet als vanzelfsprekend in verhalen.

Reviews

2018-10-28 21:59:27 | By: Danielle
Wat ern lekker boek! Humor en leuke tekeningen...ik wacht al op t volgende deel.

2018-10-28 22:02:24 | By: Simone | Rating:
Ook erg leuk om cadeau te doen! ...en te krijgen ;)

2018-10-05 22:34:19 | By: Sabine
Een 'feel-good'-boek!

2018-10-01 21:32:06 | By: Jokidoki | Rating:
Geweldig boek vaak heel herkenbaar maar ook zeker om over het leven na te denken prachtig geschreven en geilusreerd een aanrader om ff lekker te genieten

2018-09-30 17:52:15 | By: Liselotte | Rating:
Ik heb me kostelijk vermaakt. Een echte aanrader!

2018-09-28 09:35:48 | By: Aagje | Rating:
Zowel ontroerend als hilarisch en soms ook zó herkenbaar. Knap omschreven en heel leuk geïllustreerd!

2018-09-24 00:46:03 | By: Hannie | Rating:
Verhalen uit het leven gegrepen met een humoristische inslag.
Geweldig! Een dikke tien met een griffel voor de schrijfster.

2018-09-24 20:00:22 | By: De ise | Rating:
Page turner! Mooi beeldend, en humoristisch geschreven. Ook de tekeningen zijn erg treffend. Kijk nu al uit naar deel twee!

2018-09-21 20:03:27 | By: Marjarja
Eindelijk het lang verwachte debuut van Isa Bron. Kan niet anders zeggen ; het was het wachten meer dan waard. Geweldig leuke en ook herkenbare verhalen, die je het liefst achter elkaar uit wilt lezen. Zéér aan te bevelen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De carrousel van het leven - Alledaagse gebeurtenissen | Vreemde praktijken en andere bijzondere verhalen uit de gezondheidszorg

Author:

Isa Bron

Category:

Stories

Number of pages:

212

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

07-09-2018

ISBN:

978-94-022-4732-9 / 9789402247329

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (9)