Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ook de God van heidenen
Israël en de kerk voorbij de vervangingsleer

Auteur

E. Vreugdenhil

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Is God de God van Joden alleen, of is Hij het ook van de heidenen? Die vraag stelt Paulus in een brief aan zijn lezers, Joden en niet-Joden uit de volken woonachtig in de wereldstad Rome. Een spannende vraag, gesteld in de context van de zoektocht hóe samen te leven als Joodse en heiden-gelovigen in Christus. Gelukkig is Paulus antwoord direct aansluitend: Ja, Hij is ook de God van de heidenen!

Dit boekje zoekt aansluiting bij de herbezinning die in de kerk op gang is gekomen om de vervangingsleer te herzien en toenadering te zoeken tot onze oudste broeder, het Joodse volk. Wat betekent dit voor kerkelijke praktijken die inmiddels onderdeel uitmaken van onze geloofsbeleving, maar wel uitvloeisels van de vervangingsleer zijn?

Over de auteur

E. Vreugdenhil is hulpverlener in de jeugdzorg.
Ze is getrouwd en heeft 4 kinderen.

Productinformatie

ISBN
9789402248760 / 978-94-022-4876-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-11-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
116
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Veel christenen erkennen intussen wel dat hun geloof in Jezus betekent dat er een unieke verbondenheid is met het Joodse volk. Er is ook wel aandacht voor Israël. Er zijn organisaties die zich inzetten voor Israël, overlegorganen, belangenorganisaties. Het is heel belangrijk en waardevol dat deze herbezinning op de vervangingstheologie op gang is gekomen en we daar ook vele resultaten van zien. Toch lijkt heden ten dage de discussie ergens te stagneren. Tot op zekere hoogte worden visies herbekeken, gediscussieerd, voorzichtig herzien, anders geformuleerd. Maar zijn we ook consequent in onze nieuw gevormde overtuigingen? Wordt het ook praktisch en concreet gemaakt of stoppen we bij een theoretisch heroverwegen? Houden we niet onbewust onverminderd en onveranderd vast aan oude interpretaties? Hebben we aandacht voor de diverse kerkelijke praktijken en toepassingen die lang geleden vanuit de vervangingstheologie de kerk inkwamen?
Hoewel er theoretisch vaak afstand wordt genomen van de vervangingsgedachte, lijkt het diep verankerd te zitten, vastgeklonken aan allerlei aspecten van de christelijke leer en het christelijke leven.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek