Barbiepoppen, buitenbeentjes en bloedzuigers

Danny Steehouwer

Category: Young Adult

€ 18,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Maartje is het buitenbeentje van de klas. Ze wil er graag bij horen, maar de andere meiden uit haar klas zien haar niet staan en zijn vooral bezig met hun make-up en vriendjes. Maartje voelt zich vooral aangetrokken tot Rachel, ‘haar grootste vriendin’. Denkt ze. Als het uitgaat tussen Rachel en haar vriendje is Maartje bezorgd. Het liefst ziet ze dat die twee weer samen zijn. Als Rachel na een paar dagen weer een nieuw, mysterieus vriendje heeft, dan straalt ze. Ook Maartjes ogen beginnen te glinsteren als ze via het ex-vriendje hoort dat Rachel weer een nieuwe liefde heeft. Maar dan komt ze achter een verschrikkelijk geheim van die mysterieuze jongen. Ze moet en zal Rachel beschermen tegen die bloedzuiger ...

From the book

Darko keek op zijn horloge en zag dat het bijna zes uur was. Hij richtte zich weer tot Rachel die hem verlangend met open mond aankeek.
‘Na zonsondergang, is altijd mijn motto,’ zei Darko. Rachel fronste met haar wenkbrauwen.
‘Huh, maar waarom…’ Rachel stopte met praten en bedacht zich. Misschien niet zo’n gek idee van Darko, in het donker is het altijd spannender.
‘Nou, vooruit. Maar dan verwacht ik je wel om negen uur in de avond, deal?’ Darko gaf Rachel de hand.
‘Deal, schoonheid!’ Maartje pinkte een traantje weg, wat romantisch!
‘Dan heb ik nu een paar uur om mij voor te bereiden. Ik reken op je!’ Rachel gaf Darko een dikke zoen en stond daarna op. Darko stond ook op en vouwde het roze kleedje op. Rachel stond ervan te kijken.
‘Een echte heer,’ fluisterde Maartje terwijl ze strak naar beiden keek.
Darko gaf het kleedje aan Rachel.
‘Dan zie ik je vanavond, rakker!’ Rachel knipoogte naar Darko en liep naar de voordeur. Darko bleef haar aanstaren.
Rachel keek nog een keer om en glimlachte naar Darko. Haar ogen glinsterden van geluk en genot. Toen sloot ze de deur.

‘Mijn God, je hebt het echt getroffen meid,’ fluisterde Maartje die een traantje wegpinkte. Maartje voelde plotseling de warme zonnestralen doorbreken die op haar nek schenen. Ze keek omhoog en zag de donkere wolken weggaan.
‘Kutzooi!’ Maartje keek geschrokken naar Darko die dat schreeuwde. Ze sperde haar ogen wijd open van verbazing. Wreef zich in haar ogen, toen nog een keer. Zag ze het goed?

About the author

Danny Steehouwer (Den Haag, 1990) heeft onder andere meegespeeld in de Nederlandse soapserie GTST en in verschillende films waaronder Rokjesdag, hij is daarnaast ook fotograaf en verslaggever bij lokale omroep Rijswijk TV. Als kind droomde hij ervan om schrijver te worden en de wereld kennis te laten maken met zijn boeken. Barbiepoppen, buitenbeentjes & bloedzuigers is zijn eerste boek dat geïnspireerd is door een aantal situaties die hij op zijn middelbare school heeft meegemaakt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Barbiepoppen, buitenbeentjes en bloedzuigers

Author:

Danny Steehouwer

Category:

Young Adult

Number of pages:

120

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

10-08-2018

ISBN:

978-94-0224-686-5 / 9789402246865

Price:

€ 18,49

Language

Dutch