Een blauwe reis - Memoires van een rechercheur

Peter Auceps

Category: Biographies
  • (2)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Peter Auceps neemt u mee op zijn reis, waarin hij zijn ervaringen gedurende zijn loopbaan als politieman beschrijft. Waargebeurde verhalen dienen als basis voor dit meeslepende en onthullende boek waarin spanning, emotie, humor, succes en ook teleurstelling op treffende wijze worden omschreven. Hij geeft inzicht in de wereld van de politie in het algemeen en van de recherche in het bijzonder. De in zijn ogen vaak onterecht kritische, soms zelfs negatieve houding ten opzichte van politiemensen, motiveerde hem tot het schrijven van dit boek in een poging een meer menselijke reputatie te creëren van dit bijzondere, maar veelomvattende en prachtige vak. Hij en zijn gezin emigreerde vijf maal, waarvan drie maal in verband met zijn baan. Hij vestigde zich uiteindelijk in Spanje.

From the book

Na wat geklauter door dakgoten, langs schoorstenen en een woud van televisieantennes, kwam je bij de zolderverdieping van het bewuste pand uit. Tijdens onze voorverkenningen bleek telkens een van de zolderramen open te staan. Via dat raam kwam je op de bovenste verdieping uit en vanaf daar was de ruimte waar het gokken plaatsvond goed te zien en te horen. We konden tijdens deze observaties al vaststellen wie de gokkers waren, maar belangrijker, wie er tot het personeel behoorde. We zagen de croupiers in actie en zelfs ook wie er als een soort van floormanager aanwezig was. Dit kon later het broodnodige bewijs opleveren om tot een succesvolle veroordeling te komen.
Het uur van actie was aangebroken en ik benaderde samen met een collega het pand. Het was zoals gebruikelijk weer donker en regenachtig. Op een of andere manier voelde dit spannender aan dan de keren daarvoor tijdens de observaties. Het succes van de hele actie hing er nu vanaf. De rest van het team verspreidde zich onopvallend in de omgeving van het gokhuis. Als wij op het dak eenmaal goed zicht zouden hebben en onze waarnemingen voor die avond voldoende waren, zouden de andere collega’s op ons signaal het gokhuis betreden.
We kwamen bij het pand aan en gelukkig stond ook nu het zolderraam open. Het was een drukte van belang en de sigarettenrook en alcoholdampen kwamen ons via dat geopende raam tegemoet. Ik besloot als eerste naar binnen te klimmen en de gang van zaken te observeren. Op mijn teken zou mijn maatje op het dak, op wat veilige afstand, via de portofoon de rest van het team kunnen aansturen. De kans op vroegtijdige ontdekking zou anders te groot zijn. De portofoon zou onze aanwezigheid kunnen verraden en alles zou voor niets geweest zijn.
Het sein werd gegeven en mijn maat voegde zich snel bij mij.

About the author

De schrijver werkte ruim zesendertig jaar bij de politie, waarvan zo’n dertig jaar bij de recherche. Hij begon zijn loopbaan aan het bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Eerst als agent en daarna bij de destijds roemruchte Burgerpot. Hierna werkte hij bij de recherche in Amsterdam en bij diverse rechercheteams in Aruba en Curaçao, waar hij onder andere deel uitmaakte van het onderzoeksteam dat de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba onderzocht. Zijn laatste post was in Bulgarije waar hij als liaison officier van de Nationale Recherche gestationeerd was in Sofia.

Reviews

2019-01-28 20:00:01 | By: Don | Rating:
Een leuk en met humor geschreven visie op de politie en recherche wereld, met al zijn voor en nadelen. In 1 adem uitgelezen.

2018-09-11 15:14:28 | By: Pia Vet - de Rijk | Rating:
Peter Auceps is een neef van mij maar wat ik hier schrijf is de waarheid over het boek
Wij hebben alle boeken van Baantjer maar dit is leuker geschreven , hoe hij zijn werk doet en overal voor zijn werk heeft gewoond . Zo leerde ik hem nog beter kennen .Ik kan het iedereen aanradenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een blauwe reis - Memoires van een rechercheur

Author:

Peter Auceps

Category:

Biographies

Number of pages:

164

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

31-08-2018

ISBN:

978-94-022-4718-3 / 9789402247183

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)