Het ongebeurde gebeuren

Piet Karman

Category: Novels

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een vreemde geschiedenis. Gebeurd of niet gebeurd? Waar of niet waar? Pieter Karman heeft de draak gestoken met alles wat ons voor waar, of om te weten, noodzakelijk is voorgespiegeld. De verhalen spotten ook met de ernst van de mythologische en Bijbelverhalen. Alle personen en situaties zijn uit het gewone, triviale, het mythologische en sacrale gebeuren gelicht. Opdat de verwarring steeds zal toenemen. Tot aan de apotheose. U mag na het lezen vertellen wat waar is en wat niet. En of het leven te kort is om alle kunst te kunnen bevatten. Of is dat ook een mythe …

From the book

In een diepe, met liefelijk groen en kleurige bloemen versierde vallei bevindt zich, halverwege, een van de mooiste, door de natuur versierde hellingen, een klein dorpje. Het had een naam, maar die werd door niemand genoemd. Men sprak altijd over ‘het dorpje’. De straatnamen vermeldden zonder omwegen de bezigheden der bewoners. Je had een straat der dichters, een straat der schilders en waar wij ons bevinden in dit verhaal is de straat met de niets verhullende aanduiding: Pro Musica.
In die tijd leefden de muzen gezellig op de zangberg Helicon. Hoog boven de tijdgrens en de mensenwereld verheven vertoefden ze graag bij de bron Hippocrene. Zo ook op een dag op een dag toen Zeus een feest had georganiseerd voor alle goden waar hij het goed mee vinden kon.

About the author

Pieter Karman is opgevoed met de Bijbelse verhalen. Ze werden aan tafel na de maaltijd voorgelezen. Hij hecht er veel waarde aan. Vooral waar zij dienst doen als leidraad en symbolieken. Hij heeft ook in beperkte mate kennis genomen van de mythologische vertellingen. Ook daar kunnen wij, vindt hij, veel waardevolle leeftocht uit putten. Wat is waar en wat is niet waar, wat is verzonnen en wat is naar waarheid opgetekend? Het nadenken over die laatste vraag, het nadenken over de Bijbelse verhalen en de klassieken, het is altijd een geliefde bezigheid geweest van de auteur.


Op zaterdag 13 oktober om 14.30 geeft Piet Karman een presentatie in Heer Arendshuis, Torenring, te 's Heer Arendskerke. Komt u ook?

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het ongebeurde gebeuren

Author:

Piet Karman

Category:

Novels

Number of pages:

88

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

28-09-2018

ISBN:

978-94-0224-782-4 / 9789402247824

Price:

€ 17,49

Language

Dutch