Sabborstical - Drie jaar buitenspel door borstkanker

Desiree Ligthart-Ponsen

Category: Health
  • (1)

€ 22,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe reageer je als je de diagnose ‘borstkanker’ krijgt?
Hoe ga je dan om met de achtbaan aan gevoelens die met grote vaart naar beneden dendert? Desiree geeft ons een kijkje in haar leven vanaf het eerste tot het laatste  moment van háár avontuur. Dit doet zij op een humoristische, open en eerlijke manier, in de hoop hiermee andere vrouwen tot steun te zijn.

From the book

Op dinsdag 24 maart 2015 was ik samen met manlief op weg naar het ziekenhuis. Wij werden vrij snel naar binnen geroepen bij een verpleegkundige/arts. Al bij binnenkomst kregen wij (zonder verder onderzoek) te horen dat het foute boel was. "Het ziet er niet goed uit meis" zei ze. "Het is voor negenennegentig procent zeker kanker. De tumor is circa drie centimeter groot met nog een rare friemel eraan". Daar zit je dan, verslagen, je krijgt echt een dreun in je gezicht. Tot vijf minuten daarvoor gingen wij er nog steeds vanuit dat het hier om een cyste ging! De arts heeft ons de echo's en de mammografie laten zien, maar dat blijft moeilijk te beoordelen hoor. Ook de echo's en mammografie van anderhalf jaar geleden werden erbij gepakt. De cyste van toen was ook nu nog duidelijk te zien op de echo. Hij was helemaal niet gegroeid, hij was nog net zo groot als toen, maar SURPRISE, vlak naast de cyste, meer aan de buitenkant, was een gezwel gekomen, en deze was al minimaal drie centimeter groot! Ik was voor de gek gehouden door mijn eigen lichaam. Als die cyste er niet had gezeten dan had ik die tumor misschien al eerder opgemerkt.

Meteen na dit vreselijke nieuws moest ik een ander kamertje in om een biopt te laten nemen van de tumor om te kijken met welk soort kanker we hier te maken hadden. Dan voel je je al vreselijk verdrietig en verslagen en dan moet je dat ondergaan! Manlief mocht niet mee naar binnen vanwege de steriliteit, terwijl ik hem nu juist zo nodig had.

About the author

Desiree Ligthart-Ponsen heeft altijd al het idee gehad om een boek te schrijven. Een spannende thriller of iets met een beetje science fiction, een boek waarin zij al haar fantasie kwijt kan. Zij was hier zelfs al mee begonnen, tot haar ziekte er voor zorgde dat haar debuutroman een heel ander thema kreeg. Zij heeft geleerd dat ‘het schrijven’ echt bij haar past en lang zal het niet duren voordat die spannende thriller volgt.

Reviews

2018-10-05 16:58:32 | By: Wilma meijer | Rating:
Desiree wat heb je dat super goed gedaan .Je bent een voorbeeld voor velen,Dikke kusWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Sabborstical - Drie jaar buitenspel door borstkanker

Author:

Desiree Ligthart-Ponsen

Category:

Health

Number of pages:

178

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-10-2018

ISBN:

978-94-0224-796-1 / 9789402247961

Price:

€ 22,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)