Geboren in het verkeerde lichaam

Elisabeth Fransen

Categorie: Young Adult
  • (1)

€ 15,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Lotte is een dertienjarig meisje dat zich niet goed in haar vel voelt. Ze kampt al meer dan een jaar met haar gevoelens. Lotte zit in het eerste middelbaar. Ze is op een leeftijd waarop een ommekeer in haar ontwikkeling plaatsvindt. En dat is voor Lotte niet gemakkelijk omdat ze zich niet thuis voelt in haar lichaam. Zo komt ze in een strijd van onbegrip, pesterijen, verliefdheid en een strijd naar de juiste identiteit. Ze groeit op en in de tijd dat ze dit doet wordt ze van een jong meisje omgebouwd en begeleid tot een volwassen man. Die door de jaren een strijd gewonnen heeft tot een succes persoon in het leven.

Uit het boek

Lotte is een dertienjarig meisje met halflang bruin haar en groene ogen. Ze is groot van gestalte en slank. Niets speciaals zou je zeggen, maar toch is dat niet zo.

Lotte voelt zich niet goed in haar vel. Ze kampt al meer dan een jaar met haar gevoelens, die ze maar niet onder controle krijgt. Dat gaat gepaard met wisselende gemoedstoestanden, ook rond haar geslacht, haar seksuele identiteit.

Lotte zit in het eerste middelbaar, een leeftijd waarop er in je ontwikkeling een ommekeer plaatsvindt. Je bent dan geen klein kind meer en men verwacht vaak dat je je dan ineens ook volwassen gaat gedragen. Maar zelf ben je nog niet zo ver. En als zich dan daarbij ook nog eens het probleem voordoet dat je het gevoel hebt in een verkeerd lichaam te zitten, wordt het helemaal te gek. Welnu, Lotte voelt zich niet thuis in haar lichaam.

Over de auteur

Beginnend schrijfster Elisabeth Fransen (1967) debuteert met “Geboren in het verkeerde lichaam”. Elisabeth hoopt met haar boek de jongeren en volwassen transgenders op een leuke en toch leerzame manier te helpen op hun weg om bij de juiste mensen en instanties te komen. Door haar eigen ervaring en zoektocht met haar eigen kind weet ze hoe zwaar en eenzaam dit kan zijn. 

Reviews

2019-01-17 08:43:38 | Door: Peter | Waardering:
Super mooi boek dat de problemen wat er met die mensen worstelen en hoe ze er voor moeten vechten uitlegt ,leest zeer aangenaam en is ook voor tieners zeker een must speciaal die ook met dat probleem kampen ,super boek aanrader .Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Geboren in het verkeerde lichaam

Auteur:

Elisabeth Fransen

Categorie:

Young Adult

Aantal pagina's:

66

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

04-01-2019

ISBN:

978-94-0225-018-3 / 9789402250183

Vaste prijs:

€ 15,99

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (1)