Tussen Ster en Maan - Een waargebeurde familiegeschiedenis die door herinneringen en dromen ontrafeld wordt

Sietske Bos

Category: Biographies

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tussen Ster en Maan is een waargebeurde familiegeschiedenis. Door de signalen uit haar onderbewuste serieus te nemen, begon de schrijfster aan haar zoektocht naar waarheid. Het is een verhaal wat gaat over loyaliteiten en verwevenheden. Over de overgang van ‘wij’ naar ‘ik’ en van trauma naar heling. Over uitsluiting en hoe alles en iedereen is verbonden. Over bezield zijn en je eigen pad en waarheid volgen. En het taboe op het bespreken van een taboe doorbreken. Maar bovenal gaat dit boek over liefde.

From the book

Toen ik voor de woning geparkeerd had en het tuinpad opliep zag ik ineens een bordje; ‘niet over het gazon lopen’.
Onmiddellijk associeerde ik ‘gazon’ met ‘structuur’ en vroeg me af hoe ik erbij kwam om onder etenstijd bij deze mensen aan te bellen.
Toch drukte ik op de bel maar stond even in dubio toen er niet meteen gereageerd werd. Er verscheen een oudere heer in de deuropening; ik noemde mijn naam, vertelde wie ik was en zei dat ik graag een gesprek met hem wilde hebben. Nogal formeel liet hij me binnen. Vanuit de openstaande keukendeur zag ik dat de tafel gedekt stond en ik zei dat ik ook wel later terug wilde komen. Daar wilde hij echter niets van weten, mogelijk in de veronderstelling dat het niet lang zou duren. We namen plaats tegenover elkaar en ik vertelde nogmaals wie ik was. Ditmaal leek het door te dringen want hij zei: “Ach!”, en bleef me aanstaren.
Het bleef enkele minuten stil, zijn vrouw kwam binnen scharrelen. Het leek alsof ze reuma had. “Weet je wie dit is?”, vroeg de man aan zijn vrouw.
Ze reageerde wat twijfelachtig maar vervolgens snapte ook zij dat ik de dochter van mijn vader was. Eerder op de middag had ze gedacht met een nichtje van mij van doen te hebben. Opnieuw legde ik nogmaals mijn zoektocht uit. Meneer liet het even bezinken en vergeleek mij toen met adoptiekinderen die op zoek zijn naar hun biologische ouders. Hoewel de reden nu duidelijk was merkte ik ook dat meneer in een tweestrijd raakte. Doordringend keek hij me aan: “Wil je het echt weten, weet je zeker dat dit goed voor je is?”

About the author

Sietske Bos (1959) is altijd verbonden gebleven met de onderstroom die zich met name manifesteerde door haar dromen. De dromen die als wegwijzers fungeerden in een tijd waarin het niet gewoon was om te luisteren naar jezelf. Ook een tijd waarin vele taboes de norm aangaven. In dit boek beschrijft zij haar proces van ont-dekken en de heling die uiteindelijk vorm kreeg.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tussen Ster en Maan - Een waargebeurde familiegeschiedenis die door herinneringen en dromen ontrafeld wordt

Author:

Sietske Bos

Category:

Biographies

Number of pages:

176

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

16-11-2018

ISBN:

978-94-022-4910-1 / 9789402249101

Price:

€ 21,50

Language

Dutch