Lieve kiezer - Zelfinzichten van een openhartige politicus

Irene

Category: Society

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Politiek heeft een slechte naam. Toch zijn er nog steeds onbesuisde mensen die zich met hart en ziel in de politiek storten. Ook Irene voelde zich aangetrokken tot het slagveld van verbaal oorlogvoeren en werd gekozen. Ze verdiepte zich in fysieke oorlogen in de wereld, want dat soort oorlogen blijven politiek toch de grootste uitdaging. Daarnaast krijgen in dit boek ook andere bloederige onderwerpen aandacht, zoals ritueel slachten, de Oostvaardersplassen en de Muur van Mussert. En minder bloederige onderwerpen, zoals landbouw, kwantum fysica, islam, de mannen van de SGP en de witte was. Ook richtte Irene een nieuwe partij op, genaamd “Evenwicht, De Gele Partij”, omdat de bestaande middenpartijen niet genoeg lijken op de geweldig politiek uitvinder Macron, die helaas wel iets te groen is.

From the book

Nu komt het. Je gelooft het niet, lieve kiezer, er zat een SGP-handdoek in de was. Dat komt zo, de SGP is hier een keer op werkbezoek geweest, voor een excursie op onze boerderij. Dat was supergezellig. Er komen dan alleen mannen en ik voel mij dan opeens honderd procent vrouw. Vraag mij niet waarom. Ik voel mij dan helemaal thuis bij de SGP, want ik ben altijd al een beetje de wilde gans. Bij de SGP is dat meteen ook heel fysiek en heel duidelijk. Na de excursie kreeg ik als cadeau vier stralend witte handdoeken met SGP-logo. Ik vond dat een geweldig cadeau. Ik had geen witte was, want ik gooi altijd alles bij elkaar, en mijn gezin droeg nooit wit, maar door de SGP is dat veranderd. We hebben nu een witte was. De SGP-handdoeken durf ik nooit te wassen op zondag, dus ik was ook blij dat ik nú, op vrijdagavond, deze handdoek aantrof in de mand.

About the author

Irene werd geboren in een tuindersfamilie in Het Westland. Ze ging studeren in Wageningen en trouwde daarna met een boer uit Lunteren. Het werd een gelukkig huwelijk. Ze werkte vijftien jaar op de boerderij, naast het vele bestuurswerk in allerlei landbouworganisaties. Daarna zat ze in de gemeenteraad van Ede en momenteel werkt ze als scheikunde- en natuurkunde leraar op een middelbare landbouwschool. Ze heeft vier stiefkinderen en drie kinderen en drie stiefkleinkinderen. Ze heeft twaalf jaar de naam van haar echtgenoot gebruikt, maar gebruikt nu weer haar eigen familienaam. In dit boek zijn achternamen om veiligheidsredenen weggelaten.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lieve kiezer - Zelfinzichten van een openhartige politicus

Author:

Irene

Category:

Society

Number of pages:

118

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

08-02-2019

ISBN:

978-94-022-5007-7 / 9789402250077

Price:

€ 20,99

Language

Dutch