Cover voorkant
Zoektocht naar leiderschap - Een onderzoekend verhaal over de kwaliteiten van leiderschap
Zoektocht naar leiderschap - Een onderzoekend verhaal over de kwaliteiten van leiderschap

Zoektocht naar leiderschap - Een onderzoekend verhaal over de kwaliteiten van leiderschap

Monique Noya

Category: Management

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In Zoektocht naar leiderschap gaat de Denker op zoek naar een nieuwe leider voor het koninkrijk. De zoektocht van de Denker naar de kwaliteiten van leiderschap, zijn ontmoetingen, dilemma’s en verantwoordelijkheid voor de keuze waarvoor hij staat, voel je diep. Het verhaal zet je op scherp en raakt je vol in het hart met diepzinnige vragen en scherpe analyses. Nergens krijg je het antwoord, er wordt volop ruimte geboden om zelf naar jouw antwoord te zoeken. Het verhaal blijft je bij, ook door de prachtige interviews en de betekenisvolle onderzoeksvragen.

From the book

Hij draaide zich nogmaals om naar haar en zei: "Mag ik u nu wat vragen stellen?". Een innemende glimlach was het uitnodigende antwoord. "U heeft zonder mij te kennen twee uur van uw tijd aan mij besteed door naar mij te luisteren en vragen te stellen. Door u te verdiepen in mij. Met alle aandacht die u in u had, heeft u naar mij geluisterd en het ging geen moment over u. Wie bent u en waarom doet u dit? Wat was de aanleiding? Wij kwamen naast elkaar te zitten zonder elkaar te kennen. Of nee, u bent naast mij gaan zitten. Heeft u dat bewust gedaan?".
"U stelt wel veel vragen tegelijk, waar moet ik beginnen? Wat is voor u de belangrijkste vraag?" Terwijl de Denker hierover nadacht vervolgde ze: "Mijn naam is Nové en ik ben de dochter van de alchemist van dit stadje. Mijn moeder is bij mijn geboorte gestorven en ik ben opgevoed door mijn vader. Mijn vader heeft mij in mijn eerste jaren veel bijgebracht. Ik mocht altijd bij hem zijn als hij aan het werk was, maar wel moest ik vaak stil zijn. Ik heb veel moeten kijken en luisteren zonder te interrumperen en interpreteren, om vervolgens weer te geven en de juiste vragen te stellen. Jarenlange oefening heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Het geeft zin aan mijn leven om dienend te zijn aan de ander, te helpen en te faciliteren in het leer- en inzichtproces. Het is niet zo dat ik daarnaast niemand ben. Dat ik niet anders dan dienend ben. Nee, het is in balans, ik ben in balans. Ook hierin heb ik mijn rijkdom uit mijn opvoeding gehaald. Ik moest mijn vader ook tegengas geven, want er was niemand anders die dit deed. Een moeder was er niet. Mijn persoonlijk leiderschap bestond eruit dat ik, binnen de ruimte die ik kreeg om te leren, mijn eigenheid kon bewaren en bewaken. Dat ik niet mijn vader zou worden, maar mijzelf zou vinden.

About the author

Monique Noya (1960) is organisatiecoach, transitieprofessional, auteur en een geboren verhalenverteller. De liefde voor het geschreven woord is een aantal jaren geleden in volle hevigheid toegeslagen. Ze is analytisch, creatief, heeft humor en relativeringsvermogen. Monique is een verbinder en weet het echte gesprek te voeren. Belangrijk vindt ze dat mensen nieuwsgierig zijn naar elkaar en vragen stellen. Dat vind je terug in dit verhaal.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zoektocht naar leiderschap - Een onderzoekend verhaal over de kwaliteiten van leiderschap

Author:

Monique Noya

Category:

Management

Number of pages:

216

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-10-2018

ISBN:

978-94-022-4808-1 / 9789402248081

Price:

€ 21,99

Language

Dutch