Vluchten doe je niet zomaar - Vluchtelingen verrijken Heerhugowaard

Marian de Wit en Maria Doevendans

Category: Society
  • (4)

€ 19,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Door het lezen van dit boek gaat u kennismaken met vluchtelingen, onze nieuwe medeburgers. Het geeft u een kijkje in hun zorgen en problemen en de leuke en spannende dingen die ze ervaren in hun dagelijks bestaan. U zult ook lezen dat er veel sterke mensen onder hen zijn die hard werken en studeren, om zo snel mogelijk een baan te vinden op onze arbeidsmarkt. In dit boek staan verhalen van vluchtelingen, die eerder zijn geplaatst in het Stadsnieuws van Heerhugowaard. Vrijwilligers schreven hun verhalen, ervaringen, belevenissen en emoties op. Wij hopen dat u, net als wij, hier heel blij van wordt. Wat wonen er veel warme en hulpvaardige mensen in ons mooie Heerhugowaard, veel meer dan wij ooit van tevoren dachten!

Op zaterdag 22 september is de officiële opening van het AZC, van Noortwijklaan 2 in Heerhugowaard. Marian en Maria zijn daar van 13.00 uur tot 16.00 uur voor de presentatie en verkoop van het boek. U bent hierbij van harte uitgenodigd!

From the book

Mensen op slippers en in korte broeken stonden te bibberen in de regen. De kleding uitgifte verliep chaotisch.

Het was voor de vrijwilligers een eerste ontmoeting met vluchtelingen. Je zag de moeheid, verslagenheid en wanhoop op de gezichten. Er werd verschillend gereageerd op de kleding die ze kregen. Ze waren dankbaar, zenuwachtig, geneerden zich of waren ontevreden over wat ze kregen. Het was ook een lastige situatie. Een lange rij mensen die eigenlijk alles nodig hadden om zichzelf en hun kinderen te kleden.

De contacten met de vluchtelingen waren leuk. Er kwamen mannen helpen met het plaatsen van tafels voor de kleding. Ze waren blij dat ze iets konden doen. Dit was even een afwisseling van hun dagen, die bestonden uit lopen, wachten en zorgen maken. De communicatie verliep in het Engels en met handen en voeten. Er waren onder de vrijwilligers ook Arabisch sprekenden. Zij hielpen met vertalen en uitleg geven. Soms kwamen er jongeren helpen, blij dat ze wat mochten doen. Een jongen uit Afghanistan liep vrolijk rond, hielp met tillen van zakken en vertelde dat dit de eerste keer in weken was dat hij zich weer even zichzelf voelde. 

About the authors

Over Marian de Wit, mede initiatiefnemer van dit boek: Het schilderen in haar atelier vond zij maar een eenzame bezigheid en daarom zocht ze iets, om haar blik te verruimen. Toen een vriendin haar vroeg of ze wilde helpen bij een kookproject met vluchtelingen, zei ze dan ook ‘ ja’! Op TV en in de kranten was er niet veel positieve berichtgeving over vluchtelingen. Haar werk met vluchtelingen gaf haar een andere kijk op de problematiek. Het meehelpen als vrijwilligster heeft haar leven veranderd. Ze heeft er veel vrienden bij gekregen en is een veel blijer mens geworden!

Maria Doevendans is intuïtief kunstenares. Voor haar pensioen heeft ze gewerkt in de zorgsector. Momenteel is zij voorlees vrijwilliger bij kinderen van vluchtelingen. Mede initiatiefneemster van dit boek.

Reviews

2018-11-01 16:32:09 | By: Paula Temming | Rating:
Inspirerend boek met verhalen van enkele gevluchte mensen uit andere landen en de verhalen en ervaringen van mooie initiatieven van vrijwilligers die zich inzetten voor de vluchtelingen in Heerhugowaard. Het is hartverwarmend om te lezen dat mensen elkaar kunnen helpen in elkaars bestaan. Iedereen zoekt liefde, geluk, warmte en gezondheid. Deze verhalen geven hoop, hoop op medemenselijkheid. Dit is zo hard nodig in tijden van nood, zoals bijv in oorlog.

Tot slot:
Het boek is netjes, overzichtelijk en makkelijk te lezen.

2018-10-31 16:33:02 | By: Toos Vries
Mooi verzorgd boek. Belicht zowel de kant van de vluchteling als die van de vrijwilliger, met verhalen, activiteiten en niet te vergeten de recepten. Ik heb het achter elkaar uitgelezen. De medemenselijkheid spreekt er zo uit. Lezen dit boek!!

2018-10-30 15:34:36 | By: Joke Beers | Rating:
mooi boek en heel informatief. Heel belangrijk om te lezen hoeveel lieve en enthousiaste vrijwilligers er zijn! Er wordt zo vaak gezegd dat de maatschappij hard en onverschillig is. Ook geeft het een mooi beeld van de mensen die hun land noodgedwongen hebben moeten verlaten. Zeker een aanrader om te lezen!

2018-10-20 23:06:03 | By: Wil de wit | Rating:
Hoi lieve schat,

In een adem uitgelezen, verhalen goed neer gezet

Ik vind het heel knap gedaan.

En het ziet er verzorgt uit .Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vluchten doe je niet zomaar - Vluchtelingen verrijken Heerhugowaard

Authors:

Marian de Wit en Maria Doevendans

Category:

Society

Number of pages:

92

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

14-09-2018

ISBN:

978-94-022-4754-1 / 9789402247541

Price:

€ 19,00

Language

Dutch

Rating:

  • (4)