Prooi van een Narcist - Maakt ze een kans?

Carolina Vlasmuys

Category: Novels
  • (4)

€ 22,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ze hadden elkaar ontmoet op een nazomerse dag in september. Het was meteen raak. Wat een charmante, charismatische man! Ze wist onmiddellijk dat haar leven vanaf die dag nooit meer hetzelfde zou zijn. Hoe vreselijk waar deze gedachte was kon ze toen nog niet vermoeden. Want een narcist zet zijn masker pas later af...

From the book

Dan pakt hij zijn kans en zegt hoofdschuddend: "Nee, je bent gék, écht gek! Misschien moet je eens naar die Gert van je, je vriendje de psycholoog. Misschien kan hij er nog wat mee, al betwijfel ik dat." Haar bloed bereikt het kookpunt. Als onder een vergrootglas ziet ze de spottende valse trek op zijn gezicht. Ze slikt, haar arm komt omhoog, haar hand haalt uit in een onbedwingbaar verlangen het leedvermaak van zijn gezicht te slaan. Dan draait ze zich met een ruk om, holt naar de gang, sleurt haar jas van de kapstok, rent terug voor haar autosleutels en verlaat struikelend het huis. Met zijn voorhoofd tegen het glas van het raam gedrukt ziet Thomas haar in het donker in haar auto stappen. Hij draait zich om, schudt nog eens glimlachend zijn hoofd, pakt de sleutel uit het bakje en draait de deur in het slot. Hij loopt naar de badkamer, kleedt zich uit en gaat naar bed. Amber rijdt met gierende banden de nacht in. Ze trapt het gaspedaal veel te diep in. "Rustig vrouw," maant ze zich bij de eerste bocht. "Zo meteen rijdt je jezelf nog te pletter." Een kwartier lang rijdt ze doelloos rond, gewoon weg. Weg van hem. Weg van deze treiteraar, weg van zijn negativiteit, zijn machtswellust, zijn terreur. Weg van deze enorme egoïst die het slechtste in haar naar boven haalt. "Ik had hem bijna iets aangedaan! Zijn sadistische zelfgenoegzaamheid, wat haat ik dat gedrag. Hoe vreselijk ik het ook vind, maar wat zou ik hem graag de pijn aandoen die hij mij al zo lang aandoet!" Amber rijdt haar auto langzaam de berm in en stopt onder een lantaarnpaal langs het smalle weggetje. Haar boosheid is wat weggevloeid. Ze voelt zich uitgeput. Ze legt haar handen op het stuur, steunt haar hoofd op haar handen en huilt. Ze huilt tot ze niets meer voelt. Leeg staart ze door haar natte wimpers naar het schijnsel van de straatlantaarn voor haar auto. Ze voelt haar lijf niet meer. Ze is alleen nog brein.

About the author

Carolina Vlasmuys beschrijft de periode waarin ze leefde met een narcistisch psychopaat. Instinctief wilde ze afstand nemen van de narigheid toen het eenmaal voorbij was, maar de drang haar verhaal te delen en daarmee anderen in dergelijke situaties een hart onder de riem te steken, was echter sterker. Ze neemt ons mee vanaf de eerste verleidingsfase, de binding die volgde, het uiteindelijke ondergraven en vernietigen van haar geest. Ze beschrijft de kentering van haar liefde, de geraffineerd terugkerende psychische mishandelingen en het schadelijke spoor dat het trok op haar geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Reviews

2019-04-07 20:04:53 | By: Berber | Rating:
Pakkend boek! Dit is een boek waar je, nadat je het uit hebt gelezen, nog aan terug blijft denken.

2019-02-24 16:36:53 | By: Jette | Rating:
Een verhaal wat je grijpt. Leest prettig, je krijgt een kijkje in het merkwaardige gedrag van een narcist en hoe dat de wereld mensen om hem heen beïnvloed.

2019-02-07 16:28:40 | By: Ellie Drenthen | Rating:
Dit boek moet je gelezen hebben. Hoe deze vrouw zich staande houdt met deze narcist die ook nog een psychopaat blijkt te zijn, heel indrukwekkend. Deze charismatische man ontpopt zich als een ware psychopaat en gaat heel gerafineerd te werk. En het moment dat ze weet dat er iets niet klopt in hun relatie, maar toch nog door gaat omdat ze goede hoop heeft dat ze tot hem door kan dringen gaat je niet in de koude kleren zitten. Het boek leest vlot weg, maar sommige stukken lees je wel twee keer over voordat je het gelooft. Dit boek is een herkenning voor mensen die in een soortgelijke relatie zitten, en voor mensen die dit in hun omgeving herkennen. Een echte aanrader.

2019-01-03 17:10:05 | By: Irene van Nieuwenhuizen | Rating:
Uit het hart geschreven. Vlot en boeiend.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Prooi van een Narcist - Maakt ze een kans?

Author:

Carolina Vlasmuys

Category:

Novels

Number of pages:

250

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

16-11-2018

ISBN:

978-94-0224-899-9 / 9789402248999

Price:

€ 22,00

Language

Dutch

Rating:

  • (4)