Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Post mortem
Verhalen achter funeraire monumenten

Auteur

Peter van Overbeek

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Sommige doden hebben het zo slecht nog niet. Ze krijgen een prachtig tuintje op hun buik, misschien wel een heus beeld van een gerenommeerd kunstenaar op het hoofd of een bekende Nederlander als buurman. En met een beetje geluk wordt de gedenksteen op termijn zelfs uitgeroepen tot rijksmonument. En de levenden kunnen rouwen en genieten tegelijk. Post mortem neemt je mee als beginnend graftoerist langs de meest bijzondere graven en begraafplaatsen, geeft een voorzichtig (instap)kijkje in de wereld van de funeraire cultuur in Nederland en staat hier en daar stil bij een wat minder voor de hand liggend graf.

Over de auteur

Peter van Overbeek (1974) onderzoekt graag de minder voor de hand liggende bezienswaardigheden van Nederland, de verborgen monumenten en de verhalen achter deze onontdekte parels. Waar de meeste toeristen links gaan, gaat hij liever rechts. Eerder verschenen van de auteur al onder andere ‘De 50 meest (on)opvallende musea van Nederland’ en ‘Achter het klaphek’.

Productinformatie

ISBN
9789402248166 / 978-94-022-4816-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-10-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
154
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Peter was kunstenaar en mede – oprichter van de RoXY – discotheek. Zijn graf is een levensgrote paars doodshoofd , vervaardigd uit polyester. De uitvaart van Giele was nogal een voorstelling. Giele werd zonder deksel op de kist over de Amstel naar Zorgvlied gebracht, met leren broek aan, geen shirt en een breekijzer in zijn hand. De door vrienden vervaardigde paarse kist bleek niet te passen in de kuil en terplekke hebben de omstanders het graf groter staan graven. Bij het laten zakken van de kist, ging het ook nog mis en viel de kist over een doodgraver. Dezelfde avond van de begrafenis vloog, tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de RoXY, de discotheek in de fik en brandde volledig uit.
De later geplaatste tombe kon in het begin gewoon open. Het idee van de kunstenaar Joep van Lieshout was dat geïnteresseerden in de tombe konden kruipen en te ervaren hoe het is om te zijn begraven, of voor familie en vrienden van Giele om zich even terug te trekken. Uiteraard niet bij de overledene zelf, die ligt onder de tombe begraven. Daar kwamen nogal wat klachten over, waarna de begraafplaats besloot om de tombe te voorzien van sloten. Diegene die nu nog gebruik van de tombe willen maken, moeten de sleutel vragen bij de familie.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek