De magister - Een transformerende reis door een middeleeuwse wereld

Antonie van Baarlen

Category: Fantasy
  • (1)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In een benauwd, rokerig middeleeuws stadje, pakweg tussen de jaren 1200 en 1300, woont de Magister die zich er gevestigd heeft als meester in de heelkunde. Zijn praktijk bloeit, maar samen met zijn welvaart neemt, om een onverklaarbare reden, ook zijn onbehagen toe. Als hij op een dag op een bijzondere manier in het bezit komt van een boek vol met onbegrijpelijke alchemistische teksten en afbeeldingen, besluit hij zijn oude leven achter zich te laten en op pad te gaan om de betekenis van het intrigerende manuscript te achterhalen. Wat volgt is een magische reis door een middeleeuwse wereld, vol met bijzondere ontmoetingen, waarin hij niet alleen op zoek lijkt te zijn naar de betekenis van het boek, maar ook van het leven zelf ...

From the book

Na een tijdje was er van een pad geen sprake meer en leek het of ze de rest van de morgen op goed geluk door het bos zwierven, tot de Magiër abrupt stilhield, zijn tas op de grond liet vallen en er zelf in kleermakerszit naast ging zitten, hem gebarend hetzelfde te doen. Nadat ze zwijgend hadden gegeten, rechtte de grote man zijn rug, liet een harde boer en richtte het woord tot de Magister.
"Goede vriend … Ik heb je al laten blijken dat ik je vertrouw, mede omdat Paracelsus je heeft gestuurd, maar met name omdat ik bij jou dezelfde verwondering over de wereld herken als bij mezelf. Je bent ook een zoeker naar de waarheid en het mysterie achter de uiterlijke verschijnselen, of je het nu beseft of niet. Juist dat heeft altijd al deel uitgemaakt van de lange traditie waar ik een bewaarder van ben, en daarom wil ik je iets laten zien wat al vele generaties succesvol door ons beschermd wordt. Het geeft bijzonder goed weer hoe de Ouden vol verwondering en bewondering tegen de wereld en het leven om zich heen aankeken. De ouderdom van wat je gaat zien, gaat je begripsvermogen te boven, en binnen onze traditie bestaat er ook geen verklaring voor. Voor zover ik weet, hebben wij altijd al deze plaats beschermd en het bestaan ervan doorgegeven van generatie op generatie. Zo is het ook tot mij gekomen, en ik zal het op mijn beurt weer doorgeven, als de tijd daar is. Maar de oorsprong ervan is ons niet bekend, verloren gegaan in de tijd … Ik heb het recht om het je bij uitzondering te laten zien, maar ik moet mij wel aan de regels houden. Ben je bereid je te laten blinddoeken om zo de exacte locatie geheim te houden?"

About the author

Antonie (Ton) van Baarlen (Rotterdam, 1965), is al sinds zijn vroege jeugd sterk geïnteresseerd in geschiedenis en archeologie, vooral die van de middeleeuwen en de prehistorie. Dit uitte zich niet alleen in het lezen van boeken en het bezoeken van historische plaatsen en opgravingen, maar ook in het aan den lijve ondervinden van oude gebruiken en technieken. Zijn kennis en ervaringen heeft hij verwerkt in het boek ‘De Magister’. Antonie woont samen met zijn vrouw, vier honden en twee paarden al geruime tijd in Frankrijk, te midden van een inspirerende natuur.

Reviews

2018-10-19 13:07:18 | By: Patricia | Rating:
Een boek waarin alles zit om het een goed boek te maken: sfeervolle beschrijvingen, interessante (geschiedkundige) wetenswaardigheden, humor en een breed scala aan de meest uiteenlopende fascinerende filosofieën. Dit alles op een unieke manier in een toegankelijk verhaal gepresenteerd. Topper!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De magister - Een transformerende reis door een middeleeuwse wereld

Author:

Antonie van Baarlen

Category:

Fantasy

Number of pages:

180

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-10-2018

ISBN:

978-94-0224-834-0 / 9789402248340

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)