De intake - Over angsten en depressie van een jongeman met autisme

Timor van Vught

Category: Health

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De intake is het indringende verhaal van een autistische jongeman die kampt met een ernstige depressie. Om zijn hulpverleners een goed beeld te geven van zijn problemen en angsten heeft hij deze zo volledig mogelijk en zonder enige terughoudendheid beschreven. Dit maakt De intake tot een eerlijk en aangrijpend relaas, dat veel herkenning oproept bij iedereen die te maken heeft met depressies, angsten of autisme.

From the book

Ik lig eruit. Stagelopen was en is nu niet meer te doen. De angsten hebben de regie helemaal overgenomen. De spanning die daarbij komt kijken is immens en te veel voor mij geworden.

De afgelopen jaren heb ik er van alles aan gedaan om te moeten voldoen aan alle verwachtingen en heb ik geprobeerd om mijn opleiding af te maken. Daarvoor ben ik veel te vaak over mijn grenzen heen gegaan en heb ik te veel in het rood gestaan. Steeds maar weer ben ik naar mijn hogeschool gegaan met de trein en heb ik in de klas gezeten waar het eigenlijk nooit stil was. Daarnaast was ik aan het worstelen met mijn eigen identiteit en mijn angsten. En dat terwijl mijn lichaam en hersenen helemaal niet zijn gemaakt voor dit schoolsysteem.

Het is frustrerend dat je altijd bent afgemat en moe bent door prikkels, sociale verplichtingen en angsten. Van mij hoeft het niet meer. De afstudeerstage met een onderzoeksopdracht en extra opdrachten die niet zijn omkaderd zijn valkuilen en voor een autistenbrein niet geschikt evenals het leiden van een grootschalig onderzoek. Ik zie het niet meer zitten om mijn opleiding af te maken. Ik kap ermee! Ik ben er helemaal klaar mee!

Maar ook op andere vlakken ben ik aan het worstelen. Ik heb gevochten en geknokt. Dit wil ik niet meer, maar gebeurt in feite al mijn hele leven. Ik ben pessimistisch gestemd over mijn toekomst en vraag mij soms af wat het leven mij nog te bieden heeft.

About the author

Timor van Vught is een 25-jarige jongeman bij wie tijdens de middelbare schoolperiode het syndroom van Asperger is gediagnosticeerd. Tien jaar later heeft hij nog steeds moeite om zijn beperking te accepteren en heeft hij last van angsten en depressieve gevoelens. Om anderen te helpen heeft hij zijn verhaal, dat daadwerkelijk is geschreven ten behoeve van het intakegesprek met zijn hulpverleners, in boekvorm uitgebracht.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De intake - Over angsten en depressie van een jongeman met autisme

Author:

Timor van Vught

Category:

Health

Number of pages:

90

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

28-09-2018

ISBN:

978-94-022-4784-8 / 9789402247848

Price:

€ 17,99

Language

Dutch