Van Ronaldo tot hoerenrijst - Ontdekkingsreis in Portugal met de camper

Simone Leeflang

Category: Travel
  • (1)

€ 19,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Van Ronaldo tot hoerenrijst is een verzameling anekdotes over het reizen met een camper, over bijzondere ontmoetingen en over de verschillen en overeenkomsten tussen zuiderlingen en kaaskoppen. Vergeet de Hollandse regenbuien, zet de zintuigen open en laat je meeslepen in een zonnig avontuur. De pakkende en sfeervolle verhalen maken deze verhalenbundel aantrekkelijk voor een ieder die van reizen houdt, maar is niet geschikt voor mensen die niet van humor houden.
Wat doe je als een Portugees, die de naam draagt van een seriemoordenaar, je uitnodigt voor een etentje? Hoe handel je als je op een camperplek aankomt waar buurman Sjors al de vorige buren weggejaagd blijkt te hebben? Wat is wijsheid op reis: iets bewaren of juist niet? En, gaat Ronaldo scoren?

From the book

Het begon allemaal op een zomeravond in O Pescador, een kroegje in het centrum van het dorp. De laatste in zijn soort, authentiek. Waar de stamgasten nog Portugezen zijn, behalve wij dan. De uitgebate huiskamer te midden van het huizenblokje stelde niet veel voor. Feitelijk was het een onooglijke uitspanning waar je als vrouw weet dat je je plas beter kunt ophouden. Toch kwamen we hier het liefst, bij Luis. Eenmaal door het kralengordijn met de afbeelding van een groene papegaai erop, leek het of je in een prent uit lang vervlogen tijden was beland.

About the author

Simone Leeflang (1961) woont samen met haar man in Heemskerk. Al jaren reizen zij met de camper naar Portugal. Met dat land en zijn bewoners heeft ze een speciale band opgebouwd. Opgenomen door families is haar een inkijk gegeven in hun leven, hun gebruiken en hun (bewogen) achtergrond. Haar passie voor schrijven, Portugal en het reizen met de camper heeft zij weten te verenigen in haar boek Van Ronaldo tot hoerenrijst.

Reviews

2019-02-14 16:48:51 | By: Erick Hietbrink | Rating:
Boekbespreking in magazine nr. 2, februari 2019, van Europa's grootste camperclub NKC "Het boek met de intrigerende titel VAN RONALDO TOT HOERENRIJST is een verzameling anekdotes over camperreizen door Portugal. Het gaat over bijzondere ontmoetingen en de verschillen en overeenkomsten tussen zuiderlingen en kaaskoppen. Wie van reizen én humor houdt, kan dit waarderen als een verrukkelijk boekwerkje. Het is beslist geen reisverslag, maar een sfeervolle verhalenbundel. Simone Leeflang reist al jaren met haar man en camper naar Portugal, vandaar deze ode aan het land. En waar dat hoerenrijst nu vandaan komt? Lees daarvoor het boek" Bron: Nederlandse Kampeerauto ClubWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van Ronaldo tot hoerenrijst - Ontdekkingsreis in Portugal met de camper

Author:

Simone Leeflang

Category:

Travel

Number of pages:

154

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

19-10-2018

ISBN:

978-94-0224-842-5 / 9789402248425

Price:

€ 19,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)