Gypsy Queen in Rolling Keet - Zwervend in haar campertje ontmoet zij zichzelf

Margreet Oldhoff

Category: Travel

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Margreet is 62 jaar als ze besluit haar huis in Zwolle te verkopen en haar jarenlange droom waar te maken: voor langere tijd rondtrekken in een camperbus. Zonder er heel veel over na te denken gaat de vrijgevochten 'ouwe hippie' op weg. Ze wil reizen, zwerven, ontdekken, ontmoeten, beleven. Niet weten, nauwelijks plannen, zomaar gaan, dapper en vol vertrouwen.

Hoe zou het zijn om een paar maanden zonder vaste woon- of verblijfplaats in een busje te leven? Hoe zal zij zich redden als alleenstaande nomade in het buitenland? Kan zij de gevaren en tegenslagen aan? De eenzaamheid? Het loopt niet allemaal op rolletjes in haar Rolling Keet. Hoe gaat de auteur om met wat en wie zij tegenkomt?

Margreet beschrijft op openhartige, beeldende en vrijmoedige wijze de vele hobbels, pech en dommigheden, maar ook de mooiste ervaringen en ontmoetingen van haar reis in een blog. Haar gemoedelijke schrijfstijl, gezonde zelfspot en spirituele kijk op het leven, hebben deze verhalen tot een buitengewoon aantrekkelijk en leesbaar boek gemaakt.

From the book

In een nogal scherpe bocht knikkert de schaal ontdooide (dus van die natte ...) bramen over de grond. Alles onder de bloedrode smurrie. Het druipt lang de kastjes, kruipt in allerlei kieren en glibbert door mijn hele gangetje. Ik neem het waar vanachter mijn stuur met 80 km per uur en kan níéts doen! Ellendebende van het zuiverste water. Ik wil gillen en ik wil de pijp aan Maarten geven. Beide doe ik echter maar niet en rijd, met samengeklemde kaken, dapper door. Bij Santiago de Compostella vind ik een veilige overnachtingsplek voor mijzelf en Rolling Keet. Ik wandel er traag door de steegjes richting de kathedraal en heb het gevoel dat ik het niet echt ‘verdien’ om op deze heilige plaats te zijn. Hier hoor je na een lange voettocht, met zware rugzak, doodmoe, blaren op je voeten en stinkend van het zweet, de trappen op te strompelen, waar je vervolgens huilend en juichend van deze overwinning in elkaar zakt. Dat is mijn beeld tenminste, met enig gevoel voor drama, oké. En dan loop ik hier, fris en fruitig in een mooie jurk en keurig nette voeten met mijn hele luie lijf, dat dagen in de auto heeft gezeten, een beetje rond te dralen ... En toch mag ik hier zijn.


About the author

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gypsy Queen in Rolling Keet - Zwervend in haar campertje ontmoet zij zichzelf

Author:

Margreet Oldhoff

Category:

Travel

Number of pages:

178

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-10-2018

ISBN:

978-94-0224-841-8 / 9789402248418

Price:

€ 20,99

Language

Dutch