De verlosser

John Bosman

Category: Thrillers
  • (1)

€ 22,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jeffrey van Vleuten, het zoontje van de jonge minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wordt ontvoerd. Het enige dat de ontvoerders laten weten is dat het met Jeffrey goed gaat. Niets van eisen richting ouders. Charles en Anita van Vleuten zijn de wanhoop nabij. Na verloop van tijd krijgt een bekende tv-persoonlijkheid een vreemd bericht van de ontvoerders. Wat moet hij ermee? Weer wordt het stil. Dan ontvangt de minister-president een brief. Er wordt van hem iets vrijwel onmogelijks gevraagd. Elders ondervindt een man steeds meer hinder van zijn meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Ook zijn zeer streng bevindelijk gereformeerde opvoeding speelt hem steeds meer parten. Kent de stoornis zijn oorsprong in het geloof of is er meer aan de hand?

From the book

Alsof het niet haar zoon was van drieëndertig, maar weer de zoon van twaalf of dertien jaar, alleen dan in een fysiek volwassen uitvoering. Ze had direct bij zijn binnenkomst gezien dat er iets ernstigs aan de hand was. Hij was nerveus, maar straalde desondanks een grote mate van vastberadenheid uit. Terwijl hij nog niets gezegd had kon ze dat toch zien. De vastberadenheid won het qua uitstraling van de nervositeit. Hij kon vaak zo’n onzekere indruk maken, maar daar was nu geen sprake van. Ze vroeg of hij koffie of thee wilde.
"Neen, ik hoef niets. Ik kom hier niet voor een praatje pot. Ik wil van u weten of u het altijd geweten hebt?"
"Geweten schat? Wat bedoel je, wat heb ik wel of niet geweten?"
"Ik wil weten of u wist dat pa mij twintig jaar geleden gedurende een jaartje of twee seksueel heeft misbruikt en mij uitleende aan zogenaamde vrienden van hem?"
Overdonderd door de vraag, bleef ze eerst een tijd stil. Ze liet de vraag nog eens goed doordringen. Had ze het goed verstaan? Hij had haar gevraagd of zij van het misbruik geweten had? Ze kon het niet langer ontkennen. Ze wist dat hij waarschijnlijk zelf ook al het juiste antwoord wist.
"Ja."
En toen was hij in huilen uitgebarsten. De vastberadenheid bij binnenkomst verdween direct en tegenover haar zag ze nu een volwassen man die huilde als een klein kind. Een huilbui die misschien wel een kwartier duurde. Alsof hij in één keer alle ellende van die tijd eruit gooide en afscheid nam van die periode in zijn leven. Ze wist niet zo goed wat ze moest doen. Ze had gewoon de moed niet om naar hem toe te lopen en een arm om hem heen te slaan als troostende moeder. Het verdriet dat ze bij hem zag was zo groot en zo anders. Ze voelde het bijzondere verdriet zelf ook. Ze durfde niet naar hem toe te gaan, bang als ze was dat hij haar troostende handen, haar lichaam en haar woorden zou afwijzen.

About the author

John Bosman (1955) is getrouwd met Lenie, is trotse vader van Linda en Mike, pronkt graag met zijn prachtige kleindochter Phileine en woont in Alphen aan den Rijn. ‘De Verlosser’ is zijn tweede boek. Zijn eerste boek was ‘Het Harvard Spel’ uit 2017. De reacties en feedback op dit eerste boek gaven hem meer dan voldoende motivatie om in verloren uurtjes met veel plezier te werken aan zijn tweede thriller ‘De Verlosser’.

Reviews

2018-10-15 07:14:07 | By: Ria | Rating:
In 1 ruk uitgelezen. Makkelijk te lezen, goed uitgedacht verhaalWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De verlosser

Author:

John Bosman

Category:

Thrillers

Number of pages:

270

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-10-2018

ISBN:

978-94-0224-801-2 / 9789402248012

Price:

€ 22,00

Language

Dutch

Rating:

  • (1)