Oom August - Een erfenis van miljoenen dollars, maar wie wil ze hebben?

Frans D'ollijslager

Category: Novels

€ 21,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een schatrijke oom wordt in Salt Lake City vermoord. Zullen Peter, Hanna en Ruud miljoenen dollars erven? Dat lijkt het geval totdat Peter de tot dan toe onbekende broer van zijn overleden vader ontmoet. Peter komt achter het grote drama dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in zijn familie heeft afgespeeld. Dit drama krijgt twintig jaar later een spannend vervolg.

Waarom werkten de Verenigde Staten niet mee aan de uitlevering van oorlogsmisdadigers? Hoe kon een proces tegen de moordenaar van oom August daar verandering in brengen? Tegen deze achtergrond bloeit een fantastische liefde op tussen Peter, een product van de jaren zestig en getalenteerd honkballer, en de tien jaar oudere mooie Maria, die aan het begin staat van een veelbelovende zangcarrière.

From the book

En zo zit ik, terwijl de begrafenis van oma is gevorderd tot de koffie en de cake, in een café op de Middenweg aan een tafeltje met tegenover mij oom Wim, terwijl de vrouw die ons koffie brengt, pappa heeft gekend van zijn lagere school.
We kijken elkaar lang aan. Ik zie de kopie van pappa, een paar jaar ouder dan dat pappa is geworden. Hij glimlacht naar mij, ik vind hem sympathiek. Ik denk dat ik van hem net zo veel kan houden als van pappa. Wat is dit bizar. Dan vraag ik hem of hij weet dat pappa is overleden en hoe dat is gegaan.
De lach verdwijnt van zijn gezicht en met zachte stem antwoordt hij: ’Ja jongen, daar weet ik alles van, dat heb ik gehoord van tante Rini.’ Hij vertelt dat, altijd wanneer hij in Nederland is, hij op bezoek gaat bij tante Rini op de Amstelkade. Nooit bij zijn moeder, omdat zij hem niet meer wilde zien.
‘Waarom wilde u en pappa elkaar niet meer zien? Hadden jullie erge ruzie?’
Dezelfde vraag had ik vaak aan pappa gesteld. Hij wilde nooit antwoorden. Zou zijn broer dit nu wel doen? Dat doet hij, uitvoerig. Het kwam eigenlijk doordat pappa goed kon leren en oom Wim niet. Pappa deed de HBS met gemak. Daarom had hij ook geen last van hun wrede vader. Oom Wim kreeg altijd de volle laag. Zij broer steunde hem daarin nooit. Hij vond, dat Wim op school beter zijn best moest doen, dan waren er geen toestanden thuis. Pappa werd het lieverdje van zijn ouders, hij mocht leren pianospelen, mocht mee naar het Concertgebouw, kreeg grotere verjaarscadeaus en nog veel meer. Maar oom Wim veranderde niet. Daarvoor is hij te eigenwijs. Toen hun vader zelfmoord pleegde gaven zijn moeder en zijn broer oom Wim daarvan de schuld.

About the author

Frans D’ollijslager (1947) werkte meer dan veertig jaar in de ICT bij ABNAMRO. Na zijn pensionering heeft hij meer tijd voor zijn talrijke hobby’s. Vele daarvan hebben met sport te maken: hardlopen, voetbal, tennis, zwemmen en roeien op zolder. En de allerbelangrijkste: de literatuur. Dat vele lezen wakkerde bij hem een altijd aanwezige droom aan: zelf een roman schrijven. Oom August is daarvan het resultaat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Oom August - Een erfenis van miljoenen dollars, maar wie wil ze hebben?

Author:

Frans D'ollijslager

Category:

Novels

Number of pages:

218

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

21-12-2018

ISBN:

978-94-0224-994-1 / 9789402249941

Price:

€ 21,00

Language

Dutch