Als je leven ophoudt

Gerlinde van Koeveringe

Category: Young Adult

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als je leven ophoudt, moet je een nieuw begin maken. Christien van de Heuvel is op één avond alles kwijt. Ze verliest haar ouders, broers, bijna al haar spullen en bovenal: ze verliest haar gewone leven. Ze begint aan een lange zoektocht naar een nieuw begin, een nieuw leven. Tijdens deze zoektocht ontmoet ze nieuwe mensen, vindt ze nieuwe hoop, maar komt ze vooral veel teleurstellingen tegen. De weg van haar leven zonder thuis leidt langs diepe dalen, die nog dieper lijken door het grote verdriet wat ze met zich meedraagt. Ondanks alles blijft ze in zichzelf geloven en weigert ze op te geven, totdat ze besluit dat het genoeg is geweest.

From the book

Christien loopt ondertussen de school binnen en het voelt echt vreemd. Het voelt alsof ze aan haar tweede leven bezig is. Haar eerste leven is gestopt op het moment dat ze afscheid nam van Evy. Ze weet wat er allemaal is gebeurd in haar eerste leven maar het voelt niet meer als een gemis, ze voelt geen verdriet, het voelt niet alsof zij dat heeft beleefd. En nu komt ze opeens weer op school, wat haar verbindt met haar eerste leven. Ze heeft drie stappen binnen gezet, maar ze is het nu al spuugzat. Zou het raar zijn als ze nu van school wil veranderen? Automatisch hangt ze haar jas op en loopt naar de plek waar ze altijd zat in de pauze. Bij de verwarming zitten andere meiden. Was er nog iets of iemand in de wereld die op haar wachtte? Een ogenblik staat ze vertwijfeld wat ze moet doen, waar ze heen moet. Haar voeten gaan automatisch naar de achterste wc van de school. Zichzelf opsluiten in een hokje en daar de hele dag blijven zitten, dat is het enige wat ze nu wil. Dat is de enige optie die haar hersens aangeven. Nog vijf meter naar de deur van de wc, nog drie, dan kan niemand haar meer zien. Dan springt er opeens iemand voor haar neus. Voor ze kan beseffen wie het is voelt ze zijn armen om haar heen. Ze weet het en ze ruikt het: het is Delano. Hun laatste ruzie is vergeten. Wat bezielt hem om haar midden in de gang te omhelzen? Normaal gesproken vond hij het al erg als iemand hen buiten schooltijd samen zag. Stel je voor, dat iemand zou denken dat ze een relatie hebben. Maar nu lijkt het alsof het er niet meer toe doet.
“Gecondoleerd”, fluistert hij zacht in haar oor. Heel even blijven ze nog zo staan. Dan laat hij haar los.

About the author

Gerlinde van Koeveringe is geboren in het laatste jaar van de vorige eeuw en komt uit Borssele, Zeeland. Haar interesses lopen uiteen van de binnenvaart tot het schrijven van verhalen. Stiekem is dat laatste altijd een hobby van haar geweest, maar ze heeft nooit iemand iets laten lezen. Totdat ze op een dag heeft besloten dat het leuker zou zijn als iedereen haar werk kan lezen. Met het publiceren van dit eerste boek is een eerste stap gezet, die hopelijk leidt tot meer.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als je leven ophoudt

Author:

Gerlinde van Koeveringe

Category:

Young Adult

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-11-2018

ISBN:

978-94-0224-873-9 / 9789402248739

Price:

€ 20,49

Language

Dutch