De Ontmanteling

Semjon van Kuijk

Category: Thrillers

€ 23,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Chad heeft bijna alles. Hij heeft een leuke vrouw, twee jonge kinderen, een mooi huis en een mooie auto. Hoe anders is het op zijn werk. Hij mist uitdaging en rapporteert aan een bazin waar hij een vreselijke hekel aan heeft. Een bevriende undercoveragent, Harald, vertelt hem dat het bedrijf waar hij voor werkt een dekmantel is. Langzaam wordt hij door Harald een levensgevaarlijke undercoveroperatie ingetrokken en wanneer Chad op afstand getuige is van een afrekening, kan hij niet meer terug. Hij ontdekt een ondergrondse gang in de tuin van het bedrijf, dat naar een naastgelegen pand loopt. Hij wordt gezien en zijn leven zal vanaf dat moment nooit meer hetzelfde worden …

From the book

Het licht van de maan had vrij spel en zorgde voor een aangename gloed in de donkere gang. Henry droeg speciaal voor deze avond zijn legerkistjes voor extra stevigheid. De brokken cement die van de plafonds en de muren waren gekomen en de gang bezaaiden, verpulverde hij met zijn kistjes. Nog een bevestiging dat het landhuis al langere tijd leegstond en de eigenaar niet de moeite had genomen om regulier onderhoud uit te laten voeren. Het geluid van het kraken van het cement deed hem denken aan vroeger toen hij met een vriendje op de zeldzame torren van de buurman ging staan. Een overrijp knarsend geluid van de harde schil van de tor. De maan gaf precies genoeg licht zodat hij kon zien dat het behang dat ooit op de muren had gezeten in flarden langs de muren hing. De lijm onder het behang had lang geleden al losgelaten. De wind had vrij spel en blies door de gangen. De bries van de wind maakte dat de flarden behang als onheilspellende lange vingers schaduwen maakten die hem verder de gang in lokten. De schaduwen likten langs een stalen deur die aan het einde van de gang nog net zichtbaar was. De stalen deur had een sterke aantrekkingskracht op hem. De andere deuren die hij had gezien en waar hij doorheen was gegaan waren alle van hout geweest. Een stalen deur was voor Henry het teken dat er iets bijzonders achter deze deur zat. Hij voelde in zijn achterzak en knikte. Zijn gereedschap zat er nog in. Stap voor stap bewoog Henry langs de muren en de knisperende betonresten en het wapperende behang waren zijn enige gezelschap. In het spaarzame maanlicht zag hij dat hij de deur naderde. Hij was er nog ongeveer drie meter van verwijderd. Hij nam behoedzaam nog een aantal passen, keek nog een keer over zijn schouders of hij echt alleen was en zakte voor de deur door zijn knieën. Snel nam hij de deur in zich op. Stalen deur, stevige kwaliteit. Slot was nieuw en de pennen waar de deur in hing waren goed onderhouden.

About the author

Semjon van Kuijk werd geboren in 1978 in Leidschendam en woont al zijn hele leven in Zoetermeer. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij studeerde Financial Services Management en werkt inmiddels twintig jaar in de financiële dienstverlening. Met het schrijven van zijn spannende debuutthriller De Ontmanteling heeft hij zijn creativiteit naast zijn werk definitief vormgegeven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Ontmanteling

Author:

Semjon van Kuijk

Category:

Thrillers

Number of pages:

310

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-10-2018

ISBN:

978-94-0224-799-2 / 9789402247992

Price:

€ 23,00

Language

Dutch