Laura en de vervelende duizendpoot

Gerard Kulker

Category: Children books

€ 17,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Laura is een zesjarig meisje dat door de burgemeester van Kromdorp wordt gevraagd zijn dorp te verlossen van een meer dan vervelende duizendpoot. Bij aankomst in Kromdorp wordt zij door een even plotseling verschijnende als verdwijnende duizendpoot bedreigd. Later wordt Laura door de burgemeester meegenomen naar het stadion, waar zij een wedstrijd vol hindernissen met roltorren ziet. Zij schrikt van hoe er met de roltorren wordt omgegaan. Tijdens de wedstrijd worden ze in de lucht gegooid, vallen hard op de grond of rollen tegen kegels aan en blijven verdoofd liggen. Alsof dat nog niet genoeg is verschijnt de duizendpoot, veroorzaakt paniek onder de toeschouwers en bevrijdt de roltorren uit hun hokken. Hoe komt Laura hier nog uit?

From the book

‘Wat gaat u aan die vervelende plaag van de duizendpoot doen?’, vraagt een grote, stoere maar toch ook angstig ogende man aan de burgemeester. ‘Wij zijn die ellende meer dan zat. We betalen genoeg belasting voor de politie en uw salaris, maar waar blijven jullie om ons te verlossen van die agressieve duizendpoot?’
‘Ik heb Laura meegebracht’, antwoordt de burgemeester en legt zijn hand op haar schouder. ‘Zij gaat voor ons een oplossing zoeken.’
Hij klinkt nu gelukkig weer wat zekerder van zichzelf. Zelfs een beetje trots dat het hem is gelukt, Laura naar Kromdorp te halen.
‘Maar dat is nog een kind!’, zegt een brede, gespierde man verbaasd. ‘Moeten we van dat kind redding verwachten tegen zo’n gevaarlijk beest als die duizendpoot? Hij weet ons als volwassenen al doodsbang te maken!’
‘Nou wie het beter kan dan ik, ga je gang’, bemoeit Laura zich nu met het gesprek. ‘Jij ziet er inderdaad veel sterker uit dan ik’, voegt ze er tegen de man aan toe.
‘Gaan we brutaal worden, meisje!’, zegt de man dreigend en doet een stap in haar richting.
‘Nee ik doe niet brutaal. Je vergist je. Ik zeg juist dat jij veel sterker bent dan ik. Zeker als het op vechten aankomt. Ik vraag me alleen af of vechten en spierballen wel een goede oplossing zijn tegen deze duizendpoot. Heb jij al een keer geprobeerd die duizendpoot te pakken en is hij toen geschrokken op de vlucht geslagen?’, antwoordt Laura en kijkt de man aan zonder een stap achteruit te doen.

About the author

Gerard Kulker is opa van drie kleinkinderen. Verhalen vertellen en anderen hiermee boeien is een van zijn kwaliteiten. Daarbij is dit een goede en plezierige manier voor kinderen om te leren. Zijn verhalen zijn dan ook meer dan alleen vermaak. Ze hebben een boodschap, die in het verhaal op een aantrekkelijke manier verpakt zit. Bij het verhalen vertellen maakt Gerard gebruik van zijn ervaring als opa en vader en zijn beroepsvaardigheid als groepsleider, coach en behandelaar van kinderen en jongeren. Hij was jarenlang actief als jongerenwerker in Den Haag en behandelaar in een opvangcentrum.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Laura en de vervelende duizendpoot

Author:

Gerard Kulker

Category:

Children books

Number of pages:

80

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

30-11-2018

ISBN:

978-94-0224-947-7 / 9789402249477

Price:

€ 17,00

Language

Dutch