De laatste 42 dagen - Een scenario over Christus tussen zijn kruisiging en hemelvaart

Cees van Eden

Category: Religion

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek beschrijft een scenario waarin Christus niet aan het kruis sterft, maar tweeënveertig dagen later op Hemelvaartsdag. Het verhaal gaat over de belevenissen van zijn volgelingen en wat ze met Hem gedaan hebben tijdens die dagen. De woorden die Christus in die dagen heeft gesproken vormen de basis en zijn als ankers verwerkt. Aan Zijn prachtige boodschap over respect, naastenliefde en geweldloosheid wordt niets afgedaan.

From the book

Terwijl de groep zich om Yeshua begeeft, vervolgen de bewakers hun werkzaamheden en halen de andere twee kruizen neer. Eén voor één. Daarna slaan ze met houten knuppels en de zijkanten van hun zwaarden hard op de lichamen van de twee. Net zolang tot ze er zeker van zijn dat ze dood zijn. Terwijl de bewakers daarmee bezig zijn, ontfermen Arimatea en Nikodemus zich om het lichaam van Yeshua. Yohan probeert Maria en Magdalena te troosten en ze wat weg te houden van het lichaam. Eerst verwijderen ze de touwen die om de bovenarmen van Yeshua gewikkeld zijn om hem stevig aan het kruis te binden. Dan het touw dat over de borst en achter de nek aan het kruis gebonden is. Nikodemus houdt een linnen doek gereed om het lichaam in te wikkelen. Door beide polsen van Yeshua is een spijker in het kruis geslagen. Het kost enige moeite om die eruit te trekken. Hetzelfde geldt voor de spijker die door de op elkaar gelegde voeten geslagen is. Arimatea pakt een tang die kennelijk voor dat doel door de bewakers is meegenomen en trekt voorzichtig een spijker uit een pols van Yeshua.
‘Stop!’, sist Arimatea ineens. Meteen kijkt hij achterom naar de vier bewakers. Maar die zijn druk doende met de twee andere lichamen.
‘Wat!’, zegt Nikodemus.
‘Kijk naar zijn pols. Die ader’, zegt Arimatea zachtjes. En meteen daarna: ‘Niets laten merken, doorwerken!’
Nikodemus kijkt naar de pols van Yeshua. Hij ziet wat Arimatea bedoelt. Hij kan het niet geloven. Het bloedvat in de pols klopt zachtjes, het gaat op en neer. Hij kijkt Arimatea aan die zwijgend terugkijkt.
‘Doorgaan, snel. Niets zeggen!’

About the author

Cees van Eden kreeg de inspiratie voor het schrijven van het boek tijdens een bezoek aan het standbeeld ‘Cristo Redentor’ op de berg Corcovado in Rio de Janeiro. Het indrukwekkende beeld zette hem aan om zich te verdiepen in de persoon van Christus. Daardoor werd hem veel duidelijk maar ontstonden ook twijfels en vragen, met name betreffende de gebeurtenissen na Zijn kruisiging. Met het schrijven van dit boek heeft de auteur voor zichzelf die twijfels en vragen opgelost.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De laatste 42 dagen - Een scenario over Christus tussen zijn kruisiging en hemelvaart

Author:

Cees van Eden

Category:

Religion

Number of pages:

202

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

04-01-2019

ISBN:

978-94-0225-016-9 / 9789402250169

Price:

€ 19,99

Language

Dutch