Cover voorkant
Een bordje psychologie (wat eten we en waarom?)
Een bordje psychologie (wat eten we en waarom?)

Een bordje psychologie (wat eten we en waarom?)

Tess van de Camp, Josefien Eliëns en Estée Schenkelaars


€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als je erg geïnteresseerd bent in voeding is dit boek echt iets voor jou. Het kijkt naar de psychologie achter voeding op de middelbare school. Allergieën, culturen, veganisten, eetstoornissen en andere onderwerpen waarmee jongeren te maken krijgen op het gebied van voeding komen terug. De informatie is gebaseerd op onderzoek en eigen ervaringen van jongeren van onze leeftijd. Zo laten wij in twee aspecten zien hoe je in de leeftijd van 12 tot 16 jaar naar voeding kijkt.

From the book

‘Ik had dit alles gedaan om iets hogers te bereiken maar ik ben uiteindelijk voor mezelf geëindigd op het laagste punt mogelijk’

Nienke (17) heeft op haar 15e en 16e jaar anorexia gehad. "Nu gaat het erg goed met me. Aan het begin van het schooljaar ben ik vegetariër geworden. Veel mensen op school waren vegetariër en veganist dus raakte ik ermee in contact. Ik vind het heel interessant. Toen ik bij iemand ging eten die veganist was vond ik het eten zo lekker dat ik besloot om wat documentaires te kijken die toevallig op mijn pad kwamen. Dat was wel echt de doorslag. Het is sowieso een fijn gevoel om goed met eten bezig te zijn. Wel merkte ik dat ik niet zo goed voor mezelf zorgde en niet de voedingsmiddelen die ik miste verving, dus ben ik wel wat soepeler geworden. Ik haal zelf geen vlees in huis, maar ik ga niet meer zeuren als ik ergens anders vlees eet. Ik zou mezelf liever geen flexitariër willen noemen, maar als er een benaming voor is dan is het toch wel die. Met mijn gewicht zit ik al een tijdje goed. Ik heb gelukkig geen rare gedachtes meer. Wel moet ik nog 1x in de maand terug naar de psycholoog om te praten over voeding en over hoe het gaat in het leven. Ik denk dat het wel nog even duurt en het je blijft achtervolgen dat je zo hebt gedacht over voedsel.’’

"Als baby was ik altijd een heel dik kind met spekarmpjes. Ze noemden me wel eens een bol.com poppetje. Maar daar heb ik nooit moeite mee gehad. Over het algemeen was ik altijd dun, maar dat zie ik vooral als ik er nu op terugkijk. Ik ben sowieso altijd wel streng geweest voor mezelf. Gek genoeg had ik altijd het gevoel dat ik teveel at want ik hou eigenlijk ook gewoon veel van eten. Misschien was dat al een gedachte die niet klopte want ik kwam nooit aan.

About the authors

Estée, Tess en Josefien zitten op het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. Ze hebben alle drie grote interesse in het zelf schrijven van een boek. Toen ze een keuzeproject kregen, kozen ze er dan ook voor om zelf een boek te schrijven over voeding. Ze vinden dit een interessant onderwerp omdat het onderwerp erg breed is en er allerlei verhalen achter schuil gaan. Ze hebben er keihard aan gewerkt en zijn dan ook enorm blij met het resultaat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een bordje psychologie (wat eten we en waarom?)

Authors:

Tess van de Camp, Josefien Eliëns en Estée Schenkelaars

Category:

Popular Science

Number of pages:

118

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-10-2018

ISBN:

978-94-022-4844-9 / 9789402248449

Price:

€ 19,50

Language

Dutch