Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een bordje psychologie (wat eten we en waarom?)

Auteur

Tess van de Camp, Josefien Eliëns en Estée Schenkelaars

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als je erg geïnteresseerd bent in voeding is dit boek echt iets voor jou. Het kijkt naar de psychologie achter voeding op de middelbare school. Allergieën, culturen, veganisten, eetstoornissen en andere onderwerpen waarmee jongeren te maken krijgen op het gebied van voeding komen terug. De informatie is gebaseerd op onderzoek en eigen ervaringen van jongeren van onze leeftijd. Zo laten wij in twee aspecten zien hoe je in de leeftijd van 12 tot 16 jaar naar voeding kijkt.
Vakjurygenomineerde
YO!
boek●goud 2018

Over de auteur

Estée, Tess en Josefien zitten op het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. Ze hebben alle drie grote interesse in het zelf schrijven van een boek. Toen ze een keuzeproject kregen, kozen ze er dan ook voor om zelf een boek te schrijven over voeding. Ze vinden dit een interessant onderwerp omdat het onderwerp erg breed is en er allerlei verhalen achter schuil gaan. Ze hebben er keihard aan gewerkt en zijn dan ook enorm blij met het resultaat.

Productinformatie

ISBN
9789402248449 / 978-94-022-4844-9
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
19-10-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
118
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Ik had dit alles gedaan om iets hogers te bereiken maar ik ben uiteindelijk voor mezelf geëindigd op het laagste punt mogelijk’

Nienke (17) heeft op haar 15e en 16e jaar anorexia gehad. "Nu gaat het erg goed met me. Aan het begin van het schooljaar ben ik vegetariër geworden. Veel mensen op school waren vegetariër en veganist dus raakte ik ermee in contact. Ik vind het heel interessant. Toen ik bij iemand ging eten die veganist was vond ik het eten zo lekker dat ik besloot om wat documentaires te kijken die toevallig op mijn pad kwamen. Dat was wel echt de doorslag. Het is sowieso een fijn gevoel om goed met eten bezig te zijn. Wel merkte ik dat ik niet zo goed voor mezelf zorgde en niet de voedingsmiddelen die ik miste verving, dus ben ik wel wat soepeler geworden. Ik haal zelf geen vlees in huis, maar ik ga niet meer zeuren als ik ergens anders vlees eet. Ik zou mezelf liever geen flexitariër willen noemen, maar als er een benaming voor is dan is het toch wel die. Met mijn gewicht zit ik al een tijdje goed. Ik heb gelukkig geen rare gedachtes meer. Wel moet ik nog 1x in de maand terug naar de psycholoog om te praten over voeding en over hoe het gaat in het leven. Ik denk dat het wel nog even duurt en het je blijft achtervolgen dat je zo hebt gedacht over voedsel.’’

"Als baby was ik altijd een heel dik kind met spekarmpjes. Ze noemden me wel eens een bol.com poppetje. Maar daar heb ik nooit moeite mee gehad. Over het algemeen was ik altijd dun, maar dat zie ik vooral als ik er nu op terugkijk. Ik ben sowieso altijd wel streng geweest voor mezelf. Gek genoeg had ik altijd het gevoel dat ik teveel at want ik hou eigenlijk ook gewoon veel van eten. Misschien was dat al een gedachte die niet klopte want ik kwam nooit aan.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek