Zeep

T.F.C. Keetels

Category: Novels

€ 12,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De pessimistische Benjamin Klaverjas is het grootste deel van de tijd ongelukkig. Wanneer hij door zijn baas de laan uit gestuurd wordt, zoekt hij zijn toevlucht in zeep. Zeep, zo denkt hij, zal de Aarde op een zekere dag redden van de ondergang, want het is overduidelijk dat de onwetende mensheid afstevent op het einde der tijden. Dan krijgt het verhaal een drastische wending.

From the book

"Zeep!" schreeuwde de man. "Zeep te koop!" Zijn marktkraam was er niet een als de anderen, maar veel langer en bovendien drongen de mensen zich aan hem op om zeep van hem te kopen. Handen graaiden als tentakels en mensen duwden en trokken aan elkaar om vooraan te staan. "Vloeibare en harde zeep, zacht als zijde en proper als een prinses, voor handen, gelaat en oksels!" Het is niet moeilijk zeep te maken; je mengt olie met een oplossing, verwarmt en roert, giet het in een vorm, gaat slapen en de volgende dag heb je zeep. Dat is de simpele uitleg. Hoe dan ook, Benjamin Klaverjas was er goed in en de mensen wilden zijn zeep; sommigen vochten nu zelfs voor hun plek, met pijnlijke gevolgen bovendien. Zoveel zeep heb ik nog nooit verkocht, dacht hij handenwrijvend, het is geweldig, fantastisch, het lijkt wel een...! De slaapkamer. Het is een deprimerende plek om naar terug te keren. Althans, dat is het geval voor Benjamin Klaverjas; de marktkraam is veranderd in zijn bed, de mensen in her en der verspreide kleren, en zijn succes weer in een hopeloos falen.

About the author

"Tien september 1986 is de heuglijke dag waarop ik het levenslicht zag in Schijndel; het dorp waar ik ben geboren en opgegroeid. Jaren later werd ik student en vrijgezel, maar niet het stereotype. Nee, ik ben uniek, net als ieder ander. Schrijven is scheppen en om die reden een interessante bezigheid die me al jaren fascineert. Boekscout geeft me de kans om die fascinatie naar een hoger niveau te tillen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zeep

Author:

T.F.C. Keetels

Category:

Novels

Number of pages:

32

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-08-2009

ISBN:

978-94-608-9014-7 / 9789460890147

Price:

€ 12,95

Language

Dutch