De Oranjeman - Hoe redt Mart van Daalen Nederland?

Cees Rijneveen

Category: Novels
  • (2)

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe redt Mart van Daalen Nederland? Lukt het hem als de Oranjeman Nederland te veranderen. Geloof, hoop en liefde vormen de basisingrediënten van deze triller vol humor en hedendaagse problemen. Een gijzeling in de Euromast - Een missie naar een sekte zonder regels - liefde tot het bittere einde. Nederland op zijn smalst. Deel 1 en Deel 2 van de Oranjeman zullen u tot nadenken zetten over de prijs van vrijheid en de weg er naar toe. Een roman in de dop met volop actie en avontuur. Kan Mart Nederland weer bevrijden van de crisis en zijn terroristen? Hoe ver ga je voor het vinden van de ware liefde? De Oranjeman laat u nadenken tot op de laatste pagina.

From the book

LUCTOR ET EMERGO


Mart van Daalen zat er even helemaal door heen. Zijn vriendin had hem verlaten. Zijn geld was op en net kreeg hij een telefoontje dat hij was ontslagen. En later kreeg hij zijn oude trainer aan de lijn die aangaf dat hij niet meer nodig was volgend seizoen. Nee, vandaag was zeker zijn dag niet. De crisis had in hem en heel Nederland een diep spoor van ellende achtergalaten.
Nog nooit had hij zich in zijn leven zo leeg en alleen gevoeld. Met een doffe klap was naast de eenzaamheid ook de realiteit bij hem binnengekomen. Het was een soort van besef dat hij meestal kreeg tijdens een van zijn vele paniekaanvallen. Hij had ze zo af en toe tijdens de piek van zijn depressies.
Alles deed dan zeer. Het maakte hem zwak en dat ging gepaard met een soort van onzinnige hopeloosheid. Radeloos was misschien een betere omschrijving. Het was een angst die hem keer op keer bij de keel greep. Zijn geest, zijn ziel zijn lichaam echt alles deed hem dan pijn op zo’n moment. Het waren momenten van ongeloof in zijn eigen kunnen. Hij wilde wel, maar hij kon het niet op de een of andere manier. Iets hield hem tegen. Meestal de positieve prikkels. Tv, internet, vrienden en natuurlijk zijn grote drang om richting de Oranje druppel te gaan. Zijn stamkroeg, waar feitelijk niets gebeurde, maar waar het altijd wel een soort van gezellig was. Ineens realiseerde hij zich hoe wreed het lot en ons bestaan kan zijn. Mensen doneerden wel op giro 555 maar hun naasten werden vaak gemakkelijk overgeslagen zodra ze maar een teken van zwakheid of iets van hun menselijk kant lieten zien. Even bedacht hij zich dat hij zich alleen voelde en behoefte had aan echte liefde. Twee waren armen om je heen. Dat lied raakte hem altijd tot diep in zijn hart. Hij had alles mee. Zijn looks, zijn voorkomen, zijn leeftijd. God, wat had hij er een puinzooi van gemaakt.

About the author

Cees Rijneveen en zijn partner Marijke Bastiaan zijn drie jaar bezig geweest om dit boek te schrijven. Het is een hedendaagse actietriller vol humor en spanning. Natuurlijk ontbreekt de liefde ook niet. Het is boek voor mensen vanaf 18 jaar die willen weten waarom democratie zo belangrijk is in onze samenleving.

Reviews

2019-01-25 11:43:59 | By: Lisa Gravemaker | Rating:
Een echte polder triller - met inhoud - actie met heel veel humor - voor mensen die van spanning houden dat gemakkelijk wegleest is dit een aanrader!

2018-12-20 13:54:27 | By: Jan van Dijk | Rating:
Geweldig boek! God wat heb ik gelachen. Humor en spanning in een.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Oranjeman - Hoe redt Mart van Daalen Nederland?

Author:

Cees Rijneveen

Category:

Novels

Number of pages:

146

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

30-11-2018

ISBN:

978-94-0224-938-5 / 9789402249385

Price:

€ 20,00

Language

Dutch

Rating:

  • (2)