Ook dit is Spanje - Spaanse verhalen en legendes

Wim Kuyps

Category: Stories

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

‘Ook dit is Spanje’ is een mooi portret van het land. Een boek met streekverhalen en legendes in combinatie met beschrijvingen van de economie, geschiedenis en streekspecialiteiten zorgen er voor dat dit boek op een zeer toegankelijke wijze Spanje op ‘andere wijze’ bij de lezer brengt. Met een toegankelijke schrijfstijl en korte bondige teksten weet de schrijver de lezer te pakken. Een verhalenbundel die met zijn persoonlijke noten een toegankelijk gids voor jong en oud is geworden.

From the book

Onze eerste Spanjereis in 1978.

De beslissing was al in januari gevallen, dit voorjaar zouden we met het vliegtuig voor een weekje naar Benidorm vliegen. Drie jaar voordien was dictator Franco in Spanje gestorven en nu, met de nieuwe koning Juan Carlos I, vonden we het wel veilig om Spanje te verkennen. Een reis vastleggen is nu erg eenvoudig met IPad en internet. Maar zo’n 40 jaar geleden was dat een heel gedoe. Eerst naar het reisbureau, in ons dorp was er geen dus dan maar naar Antwerpen een stapel reisbrochures halen. Dagen konden we dan thuis genieten van de prachtige hotels die de touroperators ons aanboden. Prijzen berekenen en vergelijken. Onze keuze viel al snel op het driesterren Hotel Rosamar van de Oostendse touroperator Sunair.
In de jaren zeventig begon het massatoerisme te bloeien, een tendens die in België voor een groot deel te danken was aan Sunair, die als één van de eersten goed georganiseerd was en hostesses had in elk hotel. Het Oostendse Sunair is later verkocht aan de Engelse groep Airtours en in 2000 zijn ze er helemaal mee gestopt.
Enkele weken later konden we dan vertrekken met een vlucht van TEA Trans European Airways. TEA was een Belgische luchtvaartmaatschappij die tussen 1971 en 1991 voornamelijk chartervluchten uitvoerde vanaf de Brusselse luchthaven Zaventem. Lange rijen stonden aan te schuiven aan de incheckbalies. Online inchecken was nog niet mogelijk. 20 kg bagage per persoon moest lukken voor één weekje. Als handbagage mocht een ‘sacoche’ mee in het vliegtuig. Toen was vliegen nog een plezier, eten en drinken inbegrepen in de prijs. Voor zij die wilden roken geen probleem, geen gezeur met verkoop van allerlei producten...
Op de luchthaven van Alicante stonden de hostessen van Sunair in hun knalgele jurkjes, ons al op te wachten om ons de juiste bussen te wijzen naar Benidorm. Nu is de afstand van Alicante luchthaven naar Benidorm maar zo’n 60 km maar in 1978 moest je nog over de N332 en deed je er al snel twee uur over...

About the author

Wim Kuyps komt uit het Belgische Essen en heeft geen literaire opleiding genoten. In het maken van opstelletjes was hij, volgens zijn schoolrapportjes, wel de beste van de klas. Wim heeft heel zijn technische beroepsloopbaan gewerkt in het grootste chemiebedrijf in Antwerpen. Spanje is altijd het vakantieland bij uitstek geweest voor Wim en zijn gezin. Jaren lang droomde hij er van om ooit in het mooie Spaanse binnenland te kunnen wonen. Dat gebeurde wanneer Wim op pensioen kon gaan. Opzoeken van mooie plekken en uitpluizen van de lokale legendes en gebruiken is voor hem een hobby geworden.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ook dit is Spanje - Spaanse verhalen en legendes

Author:

Wim Kuyps

Category:

Stories

Number of pages:

122

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

11-01-2019

ISBN:

978-94-022-5030-5 / 9789402250305

Price:

€ 18,99

Language

Dutch