Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Roos
Het leven van een jonge bekeerlinge

Auteur

R.S. Frank

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een prille liefde bloeit op tussen de Nederlandse Roos en de Marokkaanse Dawoed. Toch beëindigt Dawoed de relatie, omdat Roos niet Marokkaans is. Roos laat het er niet bij zitten. Ze verdiept zich in de Marokkaanse cultuur en de islam. Zonder het medeweten van Dawoed, gaat ze naar de moskee, vast tijdens ramadan en legt contacten met Nederlandse bekeerlingen. Roos’ ouders ontdekken waar zij mee bezig is en dit leidt tot een fikse ruzie. Roos bekeert zich en zij en Dawoed trouwen. Houdt hun liefde stand of zijn de verschillen toch te groot? Het verhaal geeft een beeld van het proces waar een Nederlands meisje doorheen gaat als zij besluit zich tot de islam te bekeren. Met alle twijfels en onzekerheden die erbij horen.

Over de auteur

R.S. Frank bekeerde zich op haar 18e tot de islam. Omdat schrijven haar passie is, wilde ze een roman schrijven over het proces waar een Nederlands meisje doorheen gaat wanneer zij besluit zich tot de islam te bekeren en met iemand van een andere cultuur te trouwen.

Toen zij door MS de fijne motoriek in haar handen verloor, vervloog deze droom.

Dankzij spraakherkenning is toch dit boek ontstaan.
Ze hoopt dat moslims en niet-moslims dit boek zullen lezen, er herkenning in zullen vinden en zullen ontdekken dat wij meer overeenkomsten dan verschillen hebben; hoop, twijfels en verlangens.

Productinformatie

ISBN
9789402248500 / 978-94-022-4850-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-10-2018
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
294
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ze kreeg een wee gevoel in haar maag toen ze Roos nakeek. Het was een kille avond en het schemerduister leek vandaag wel eerder in te vallen, wat bijdroeg aan het
onbestemde gevoel dat haar overviel. 
De vrouw kende ze niet en ze had niet het idee dat Roos echt wist wie ze was. Maar ze liepen naast elkaar alsof het beste vriendinnen waren. Toch was deze vrouw een stuk ouder dan Roos, vermoedde ze. Roos had eigenlijk altijd maar één vriendin gehad, Kelly die ze al vanaf de basisschool kende. Kelly was ook een goede meid, maar van een ander niveau dan Roos. Toch leek dat geen probleem; ze kwebbelden en giechelden zich een weg door het leven. Maar ze had gemerkt dat er een bepaalde afstand was ontstaan tussen Roos en Kelly. Dat was waarschijnlijk ook onvermijdelijk; vriendschappen uit je jeugd blijven vaak niet je hele leven bestaan. Roos was op zoek naar uitdaging, voerde graag verhitte discussies en wilde tot de kern van iets gaan. En die uitdaging vond ze niet in Kelly.
Maar wie was deze vrouw? Ze geloofde er niets van dat ze haar van school kende en dat ze haar met een nieuw project zou helpen. Ze had ook niet gezegd dat het een lerares was. En welke lerares haalde haar studenten op zonder zichzelf maar even voor te stellen aan de ouders? Onwillekeurig dacht ze terug aan de boeken die ze onder het bed van Roos gevonden had. ‘De vrouw in de islam’, ‘islam: de onbegrepen weg’, ‘wie is Allah?’. Ze wist dat ze contact had met een Marokkaanse jongen. Ze zag ook dat dit contact al een tijd geleden omgeslagen was in een hevige verliefdheid. Dat was fijn voor haar, maar dit ging verder dan verliefdheid. Het leek wel alsof ze hem en alles wat met hem te maken had, angstvallig voor haar en haar vader wilde verbergen. Hadden die boeken met school te maken of met deze jongen? Waarom maakte ze zich zo’n zorgen? Roos was niet dom en ook niet onvoorzichtig. Maar waarom had ze dan het gevoel dat ze haar dochter aan het kwijtraken was? Jan zou zeggen dat ze alles weer dramatiseerde. Maar ze wist dat als haar vermoedens klopten dat het juist Jan zou zijn die een drama zou maken. Die haar dochter misschien wel definitief van hen zou verwijderen. Ze wist niet wat ze met de situatie aan moest. Was er überhaupt wel een situatie? Maar Roos was aan het veranderen, daar zou ze vergif op innemen. En de vrouw bij wie ze net in de auto stapte, speelde een cruciale rol. Deze vrouw had nog even opgekeken naar het keukenraam voordat ze instapte. Hoewel ze wist dat ze niet zichtbaar was, trok ze zich toch een stukje verder terug. Wie was zij? Deze vrouw die bijna helemaal gehuld ging in zwarte kleding. Het contrast kon niet groter zijn; Roos met haar blonde paardenstaart die heen en weer wipte op het ritme van haar lopen en deze vrouw die haar haren verborg onder een zwarte hoofddoek die onzichtbaar overging in de rest van haar in zwart gehulde silhouet. De auto reed weg en ze voelde dat deze haar dochter nog verder van haar wegvoerde.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek