Geef me de ruimte en ik reis naar de sterren

Gerrit Kelhout

Category: Fantasy
  • (1)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In de jaren vijftig van deze eeuw wordt de toegang ontdekt naar de vierde dimensie. Mensen en robots kunnen dan naar verre sterren reizen. De eerste exoplaneten worden gekolonialiseerd.
Het reizen door de Hyperruimte is echter nog erg riskant.
Als wiskundige Lucas Berg (Rijndelta, 2051) en zijn gezin op vakantiereis stranden in de Hyperruimte begint een reddingsoperatie. Het kost Lucas grote moeite om ruimte te krijgen voor zijn inzet. Samen met robotnavigator Nav probeert hij het reizen door de Hyperruimte veilig te stellen.

From the book

Mare Lunatic, hoe symbolisch. Mare Lunatic, de kunstmatige zee bij de maanbasis.
Lucas werd gek van het denken. Wat moest hij kiezen?
Hij zat gehurkt aan de rand van het water, de ellebogen op de knieën, het hoofd in de bankschroef van beide handen, anders barstte het uit elkaar. Onder hem het strand, voor hem het zwarte rimpelloze maanwater. Heel hoog boven Lucas hing de staalconstructie die de transparante koepel van de maanbasis op zijn plaats hield, met zicht op de miljoenen heldere sterren in de diepzwarte maanhemel.
De sterren, heel ver weg en toch zo dichtbij als je de omweg er naar toe kende.
Daar beneden bijvoorbeeld, onder zijn voeten, daar lag die omweg, de Hyperruimte, de verbinding tussen boven en onder. Daartussen, op Aarde en Maan, was hij Berg de wetenschapper, de man die de Hyperzee bevaarbaar had gemaakt.
Door zijn bewegingen zakte Lucas weg in het natte maanzand, het was minder dan op Aarde, maar toch, hij verloor bijna zijn evenwicht. Dat herstellen was voorwaarde om in zijn hoofd te kunnen kiezen. Hij wiegde en woog af.
Weer in balans durfde Lucas om zich heen te kijken.
Rechts achter hem, op het droge zand, stonden nog steeds twee in het zwart geklede mannen. Ze wachtten op hem. Met ze meegaan?
De mannen kenden hem als Lucas Berg, de bekende publieke figuur, die zij wilden werven voor een groot, belangrijk, maatschappelijk en dus politiek project. Per direct. Het nieuwe onderzoeksjaar 2102 was nog maar net begonnen.
Lucas draaide zijn hoofd naar links. In het ondiepe water, op ongeveer tien meter van hem vandaan, stonden Ada en Corio. Voor hen was hij partner respectievelijk vader. Met zijn kleine gezin zou hij vanavond op vakantie gaan via de Hyperruimte naar Alfa3, een planeet van de ster Centauri. Door het verzoek van de regering was dat niet meer vanzelfsprekend.
Lucas keek even terloops achter zich.
Wat moest hij doen, wie wilde hij zijn? Wetenschapper, politicus, publiek figuur, gezinslid, partner. Kon het samen?

About the author

Gerrit Kelhout (Enschede, 1956) heeft al enkele verhalen in eigen beheer uitgegeven. ‘Geef me de ruimte en ik reis naar de sterren’ is zijn eerste boek bij Boekscout. Na een studie Technische Natuurkunde is hij werkzaam geweest als technisch adviseur, applicatiebeheerder, bibliotheekmedewerker en documentair informatieverzorger. Momenteel werkt hij bij een gemeentelijke overheid. Door te schrijven en te publiceren wil hij zijn fantasie delen en de lezer inzicht & avontuur bieden.

Reviews

2019-09-05 20:16:12 | By: Maarten | Rating:
Een leuk boek wat speelt met relativiteit en dimensies waar we in leven maar die wij niet kennen. Een verhaal wat op een enthousiasmerende manier verhaalt hoe het reizen door de meerdere dimensies niet alleen efficiënt is, maar als nieuwe techniek ook zijn of haar kinderziekten heeft. Geen theoretisch boek, maar een prachtig verhalende tekst over liefde, politiek, vermissingen en ontmoetingen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geef me de ruimte en ik reis naar de sterren

Author:

Gerrit Kelhout

Category:

Fantasy

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-11-2018

ISBN:

978-94-0224-907-1 / 9789402249071

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)