Prettig Bevallen, hoe dan?! - Samen voorbereiden op de bevalling én de komst van de baby

Marlies Galema

Categorie: Gezondheid

€ 19,95
Gratis verzending
Levertijd twee tot drie werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Een kindje krijgen is een van de belangrijkste gebeurtenissen in ons leven. Daar bereiden we ons dus goed op voor, zou je denken. Niet alleen als moeder, maar samen, als partners. Je wilt immers (meestal) samen een kind. Toch doen dat maar weinig aanstaande ouders. Bovendien richten de cursussen en boeken die er zijn, zich vooral op de moeder óf de vader. Jammer, vond verloskundige Marlies Galema. Ze merkte namelijk dagelijks dat een goede gezamenlijke voorbereiding helpt. Het heeft onmiskenbaar een positief effect, zowel op het verloop van de bevalling als op de manier waarop beide partners de bevalling ervaren én het succes van hun relatie als gezin. Daarom ontwikkelde ze de cursus Prettig Bevallen. Dit boek is de weerslag van die cursus: je kunt het lezen als handleiding. Galema legt uit hoe je je kunt voorbereiden en waarom het zo belangrijk is dat je dat samen doet.

Uit het boek

Van twee naar samen“Het gaat toch al jaren zo?  Er is er nog nooit één blijven zitten!”

De bevalling is zo oud als de mensheid. De komst van een baby is één van de meest bijzondere dingen in het leven. Wel is er de afgelopen decennia veel veranderd. Nog niet eens zo lang geleden waren vaders niet eens aanwezig bij de bevalling en stopten moeders met werken na de komst van een baby. (CBS) Bevallen was echt een ‘vrouwending’. Als de baby was geboren, waren er altijd wel moeders, zussen, vriendinnen en buurvrouwen in de buurt om te helpen en advies te geven. Tegenwoordig echter werken beide ouders vaak en woont de familie niet in de buurt. Je bent als partners en (aanstaande) ouders dus meer op elkaar aangewezen en meer een team dan ooit tevoren. Jullie leven is drukker, meer georganiseerd en de komst van de baby wordt vaak gepland (ook al kan dat niet altijd...). Er zijn zo veel, vaak veel minder belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen waarop we ons uitgebreid voorbereiden. Denk aan een puppycursus als we een hond kopen en ook op ons werk volgen we vaak allerlei trainingen. Maar voor de komst van een kind is het volgen van een cursus niet vanzelfsprekend. Zeker wat de voorbereiding op de bevalling betreft, is dat best verbazingwekkend. Een bevalling is immers één van de belangrijkste en meest indrukwekkende ervaringen in het leven. We weten dat er een x-aantal uren komt waarin er pijn zal zijn en er van alles met ons gaat gebeuren, en toch laten we dat ‘gewoon’ op ons afkomen?

Over de auteur

Marlies Galema, verloskundige (n.p.), ontwikkelde eerder de cursus Prettig Bevallen, een cursus waarmee aanstaande ouders zich (samen!) kunnen voorbereiden op de komst van hun baby en de eerste periode daarna. In dit boek bundelt ze de inhoud van die cursus en de (wetenschappelijke) kennis over verbinding tussen zowel de ouders onderling als tussen de ouders en de baby.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Prettig Bevallen, hoe dan?! - Samen voorbereiden op de bevalling én de komst van de baby

Auteur:

Marlies Galema

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

128

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

19-10-2018

ISBN:

978-94-0224-811-1 / 9789402248111

Vaste prijs:

€ 19,95