Tuin der vervlogen tijden - Fantastische verhalenbundel

Terry van Lierop

Category: Stories
  • (9)

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tuin der vervlogen tijden: een verhalenbundel waar warmte, hoop en humor van de bladzijden spat. Je wordt meteen meegezogen in het verhaal en kan je identificeren met de hoofdpersoon. Van alledaagse gebeurtenissen tot buitengewone situaties die bij nader inzien heel gewoon blijken te zijn. Terugblikken op tijden van weleer die bij het ene verhaal tranen opwekken en bij het volgende verhaal een schaterlach. Die zich in het buitenland afspelen of gewoon onder de Hollandse wolken. Al met al: een heerlijke bundel vol fantastische verhalen, die lezen als een trein. Heerlijk ontspannen en toch reden genoeg om te gaan mijmeren. Met prachtige tekeningen van Guusje Sijbers. Een verhalenbundel die blijft hangen!

From the book

Ze heeft er nu al spijt van. Weer heeft ze zich laten overhalen door haar moeders argumenten. Hoe leuk het zou zijn om iedereen weer eens te zien. Herinneringen ophalen is altijd een bron van vermaak, zo vindt haar mam.

Nooit had ze haar verteld over de pesterijen, het schelden of juist het negeren. Wat, zoals ze zelf allang besefte, veel zei over de band tussen hen. Nee, erg veel bijzondere momenten had ze niet beleefd op de middelbare school. Als een lelijke jonge eend die nog vorm en kleur moest krijgen, was ze vaak het mikpunt geweest van de populaire klasgenoten. Gelukkig was ze goed gebekt maar tieners zijn hard en meedogenloos.

[...]

In het verleden had ze wel eens dates gehad. Meestal bleef het bij één avond. Het varieerde van saaie mannen tot narcistisch ingestelde mannen. En alles wat daar tussenin zat. Twee dates hadden langer standgehouden. Rob was er één van.

About the author

Terry van Lierop (1961) is een alleenstaande moeder van vier kinderen, waarvan twee zoons nog bij haar thuis wonen. Een creatieve duizendpoot. Ze maakt wandkleden, schildert en heeft verscheidene mozaïekwerken gemaakt. Bij schrijven ligt echter haar grote passie. Als kind schreef ze al verhaaltjes en is daar nooit meer mee opgehouden. Een roman zit nog in de pen. Haar eerste boek is echter een verhalenbundel geworden. Met de verscheidenheid aan verhalen is dit boek een hele mooie start geworden als auteur.

Reviews

2019-03-12 10:33:43 | By: Larry | Rating:
Heerlijk leesbare bundel met pakkende verhalen, de ene keer luchtig, de andere keer ontroerend, en vaak met diepere bodems, gemengd en gelaagd. De auteur heeft een mooie, heel persoonlijke en compacte schrijfstijl, waardoor de verhalen voor iedereen toegankelijk zijn en blijven boeien.

2019-03-03 22:20:23 | By: Jo | Rating:
Geweldig geschreven bundel Terry. Soms erg realistisch. Een verhalenbundel om op de tafel te laten liggen om een rust moment te nemen en even een verhaal te lezen.

2019-02-28 08:25:01 | By: Willliam | Rating:
Ik heb de verhalenbundel met heel veel plezier gelezen. Terry heeft een mooie, verhalende, manier van schrijven waardoor je de verhalen wordt ‘ingetrokken’. Verhalen die ontroeren en je bij de kladden pakken zoals die bijvoorbeeld over haar ouders. Maar ook verhalen die een, soms ontroerende, glimlach op je gezicht toveren zoals bijvoorbeeld “Senang” of “Heg-relatie”. Een bijzonder mooi verhaal vind ik “ Verborgen Liefde”. Dit verhaal roept namelijk herinneringen op aan mijn eigen verblijf in Ghana, alwaar ik de eer had een begrafenis bij te mogen wonen Het is zo beeldend geschreven dat het me terugvoer naar mijn toenmalig Ghanees gastgezin met alle mooie en dierbare herinneringen. Ik zou willen zeggen……op naar een nieuwe bundel (of boek) ;-)

2019-02-24 19:10:04 | By: Pascalle | Rating:
Heel mooi boek, met boeiende verhalen die verschillende emoties oproepen. De ene keer een lach en de andere keer een traan. Verhalen met een boodschap om over na te denken. Ik had het boek zo uit. Dit vraagt om een vervolg!

2019-02-22 11:47:05 | By: Ciel | Rating:
Een prachtige verhalenbundel die lekker vlot wegleest. Maar ik heb er bewust een langere periode over gedaan omdat ieder verhaal zo mooi binnen kwam, dat had bij mij wat meer verwerking nodig wat ik graag koesterde. Ik herken Terry in haar verhalen met haar geweldige humor en optimisme. Een bundel om vaker ter hand te nemen. Ik zie uit naar meer van haar. Dit is zeker een aanrader.

2019-02-19 14:31:50 | By: Annie | Rating:
Terry beschrijft emoties op een natuurlijke manier, zodat je je kunt inleven in het verhaal en personages. Mooie korte verhalen, die soms wel erg kort zijn. Je blijft nl. nieuwsgierig naar het vervolg. Ik hoop dat deze korte verhalen een opmaat zijn naar een roman.

2019-02-19 19:14:22 | By: Diny | Rating:
Een boek dat je in een keer uitleest. Mooie verhalen, een lach en een traan. Heerlijke humor. Persoonlijke verhalen die je raken. Hele mooie illustraties. Kortom: zeker een aanrader!!!

2019-02-18 10:41:43 | By: José | Rating:
In een zucht en een scheet had ik dit pareltje verorberd! Wow, wat een prachtig samengestelde bundel. De diversiteit aan verhalen, op een clevere manier afgewisseld in genre. (Historische)Feiten met fictie gecombineerd, non-fictie en fictie gaan hand in hand. Een lach en een traan, persoonlijke verhaaltjes die me bij de strot grepen. Verhalen met een moraal alsook een verhaal dat naar mijn idee op een uitgebreidere manier een prachtige historische roman had kunnen worden in de trant van de unieke schrijfsels van Sarah Lark! Maar ook verhaaltjes die als een trapje naar kinderboeken zouden kunnen leiden. Tel daarbij op de unieke, treffende illustraties van Guusje Sijbers en je krijgt een sublieme bundel die je een paar uurtjes heerlijke ontspanning bezorgen. Het kijk-, en leesplezier maakt het zo lekker snel leesbaar. De schrijver slaagt er in je bij de lurven te pakken en je mee te sleuren in de leventjes van de fictieve karakters die in een beeldend beschreven setting vertoeven. De persoonlijke belevenissen zijn uit het leven gegrepen en zullen voor veel mensen herkenbare “aha momentjes” opleveren. Doordrenkt met typische droge humor maakt Terry's schrijfstijl het geheel tot een juweeltje zodat je vaker dan ééns de bundel wil oppakken. Kortom: Een bundel die in balans is door de verscheidenheid in de verhalen. Een dikke vette smile en een brok in je keel of tranen in je ogen, Terry draait er haar hand niet voor om om je emoties alle kanten op te sturen. Knap gedaan!! Hopelijk mogen we in de toekomst nog veel van haar lezen!!

2019-02-18 10:57:55 | By: Lotte | Rating:
Mooie korte verhalen die verschillende emoties bij je losmaken. De beschrijvende schrijfstijl van Terry is erg prettig, omdat je zo volledig wordt meegenomen in het verhaal. Zeer zeker een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tuin der vervlogen tijden - Fantastische verhalenbundel

Author:

Terry van Lierop

Category:

Stories

Number of pages:

98

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

14-12-2018

ISBN:

978-94-022-4976-7 / 9789402249767

Price:

€ 17,49

Language

Dutch

Rating:

  • (9)