Straat - Zinloos geweld

Piet Meij

Categorie: Romans

€ 22,50
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Joost ligt in coma. Wie schoot? Zijn vrienden zoeken het uit. Ze worden op het spoor gezet van twee rivaliserende straatraceclans. Om achter de waarheid te komen zit er niets anders op dan te infiltreren. Het is een confrontatie met de ruwheid van de straat en de liefde voor getunede auto’s. Joost verkeert ondertussen in een hulpeloze situatie. Gesprekken tussen bezoekers aan zijn bed geven inzicht in wie Joost is. Bovendien gaat er heel wat in het hoofd van de eigenzinnige comapatiënt om. De Beelden die als ballen door zijn hoofd razen vullen de puzzel, maar zetten je ook op het verkeerde been, want zelfs in tijden van verdriet is er ruimte voor romantiek.

Uit het boek

   Verscholen in de langgerekte schaduw van de gevel van een jaren zestig huis, keek Ineke toe hoe de treurige stoet voorbij trok. Het waren vooral jonge mensen die meeliepen. Ouderen sloegen de jeugd gade vanaf volgepakte trottoirs.
   Ineke voelde zich een buitenbeentje. Het liefst liep ze mee, had ze mee willen huilen ook, maar dat ging niet. Daar was de situatie te ingewikkeld voor en ze wilde deze avond niemand in verlegenheid brengen.
   Vooraan liepen Herbert, Harm en Bianca. Daarnaast zag ze ook Henk en zijn vrouw. Ze drukte zich plat tegen de muur. De stoet trok verder, vrijwel iedereen gekleed in het wit. Was het de lievelingskleur van Joost? Ze wist het niet. Het was wel een kleur die bij hem paste. Zij kende hem in het wit. Alléén in het wit. De stoet, al die in het wit geklede mensen. Het zag er triest uit. Wit, de kleur van vrede, van verdraagzaamheid. Het paste bij Joosts jeugdigheid. Tja, dacht ze, misschien moet het maar zo.
   Een rumoerig groepje jongens trok de aandacht. Ineke rekte zich uit, zodat ze hen beter kon zien. Eén van de jongens kende ze goed, een ander wat minder en de rest niet. Ze wist dat hier de dader rond kon lopen. In haar ooghoek verscheen onverwacht een zwarte flits. In een reflex bracht ze haar hand naar haar gezicht, maar het was te laat. Ze voelde een stekende pijn... Het werd zwart voor haar ogen.

Over de auteur

Piet Meij woont in Amsterdam. Vele jaren vertoefde hij echter buiten de grote stad. De sociale cohesie van het dorpsleven vind je terug in zijn werk. De dagelijkse arbeid van Piet vraagt om doorwrochte beleids- en adviesstukken. In zijn vrije tijd neemt hij daarvan afstand, dan schrijft hij voor zijn plezier. Hij laat zijn fantasie de vrije loop, werpt zich op het uitwerken van het plot en geeft personages een gezicht. In het geval van STRAAT verdiepte hij zich bovendien in de behandeling van comapatiënten en dook hij in de wonderlijke wereld van het straatracen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Straat - Zinloos geweld

Auteur:

Piet Meij

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

272

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

11-01-2019

ISBN:

978-94-0225-028-2 / 9789402250282

Vaste prijs:

€ 22,50

Taal

Nederlands