Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Empowerment fotografie
Fotografie als instrument ter versterking van eigen regie en identiteitsvorming

Auteur

Jan Sitvast

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek gaat over hoe de professional in zorg en welzijn fotografie in kan zetten om cliënten/patiënten hun verhaal te laten vertellen en in het verhaal de inspiratie en kracht te vinden om de regie over gezondheid en het eigen leven te hernemen. Foto’s zijn beelden en vertellen een verhaal. Het gaat om expressie in foto’s, de reflectie op het afgebeelde en om zin- en betekenisgeving, maar ook om communicatie. In het boek worden hiervan vele praktijkvoorbeelden gegeven. Daarnaast wordt de theoretische achtergrond uitgediept van het werken met beeldmateriaal en krijgt de lezer methodische aanwijzingen hoe fotografie zelf toe te passen in zijn eigen beroepscontext.

Over de auteur

De auteur is verpleegkundige, maar werkzaam als docent/onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft in zijn werk als verpleegkundige een methode ontwikkeld om door het gebruik van fotografie mensen met psychische problemen te helpen zichzelf te empoweren. In 2011 is hij hierop aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gepromoveerd. Zijn drijfveer is om mensen te helpen hun eigen verhaal te vertellen als basis voor het gesprek met de hulpverlening en om de eigen regie over het leven terug te vinden of te versterken.

Productinformatie

ISBN
9789402249316 / 978-94-022-4931-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-11-2018
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De kracht van deze werkwijze schuilt in het combineren van individuele reflectie op de betekenis van de foto’s met het proces van expressie, dus het tot uitdrukking brengen van betekenissen en het kunnen erkennen dat ze staan voor wie je bent (representatie van de identiteit). Door het organiseren van een fototentoonstelling kan het fotoverhaal een voertuig van communicatie worden naar anderen: familie en vrienden, hulpverleners, de buurt of zelfs het grote publiek. De zichtbaarheid die met foto’s ontstaat, geeft deelnemers het gevoel van erkend te worden in wie ze zijn als persoon zonder dat dit versmald wordt tot een deelaspect van hun identiteit of een specifieke rol als bijvoorbeeld het feit dat ze psychiatrisch patiënt zijn.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek