Tot ziens ... daar ... - Deel I: Zielsvrienden

Vera Zonnekein

Category: Novels

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Haar liefdesrelaties houden niet stand. Gelukkig heeft ze goede vrienden en een hart voor haar vrijwilligerswerk. Ze gelooft in de kracht van het gebed en trekt een zielsvriend aan ... dit is het begin van de roman. Als zielsvrienden leven Sandra en Marc zich ten volle uit. Door omstandigheden worden ze gescheiden. Sandra is er kapot van, maar is dapper.

From the book

In het kasteel klimt ze de wenteltrap op en nestelt zich op het bankje in de nis onder het met brandglas gekleurde raam. Vanop deze eerste verdieping heeft ze een mooi uitzicht op de houten dansvloer naast de grote vijver. In gedachten vervangt ze de jeansbroeken door kleurrijke, folkloristische, zwierende rokken en grijs gestreepte danspakken op maat gemaakt.
Ze mijmert hoe het toeval haar heeft geholpen met haar mysterieuze danspartner. Vanochtend nog was ze de wanhoop nabij omwille van haar eenzaamheid en nu is ze de vrolijkheid zelve. Ze komt tot rust met de aandacht die ze van hem krijgt en vraagt zich plots af waar hij is. Er is maar één manier om het antwoord daarop te weten en dat is door weer de trappen af te dalen, naar het festival toe.
Haar nieuwsgierigheid naar ‘de tijd van toen’ neemt de overhand en behoedzaam ontdekt ze de ene na de andere kasteelkamer. Bewonderend keurt ze de dikke wollen tapijten, de groteske schilderijen met bonte jachttaferelen en de portretten van de gewichtige figuren die ooit het neogotisch kasteel in volle glorie oprichtten en bewoonden.
Als ze de kronkelende trap af schrijdt, waant ze zich gravin Savina en in gedachten tilt ze de wijde blauwgrijze satijnen hoepelrok een eindje op en laat zich door een dienaar koelte toewuiven met een kanten waaier met als houten greep een kleurrijke paradijsvogel.
‘Wat is het warm vandaag, zeg aan Betty dat ze de citroenlimonade voor onze gasten uitschenkt,’ draagt gravin Savina haar dienstbode op. Betty is die vlijtige dienster die halverwege de eerste en tweede verdieping op de foto prijkt en hier in de jaren achttienhonderd heeft gediend. Ze kreeg een eretitel – aangedragen door barones Savina – voor het vangen van het ontsnapt koppel Pompadourparkieten, een overzees geschenk van een neef des huizes. Gelukkig waren de parkieten ongedeerd, toen Betty ze op de zolderverdieping kusjes gevend terugvond en wist te vangen.

About the author

De auteur is een vrouw van vijfenvijftig jaar die in Brugge woont. De aanzet tot schrijven is haar ondernemingszin en het willen getuigen over haar avontuurlijke reizen. Ze gelooft niet in wat het nieuws vertelt en zoekt antwoorden. Haar liefde voor de natuur is haar grootste troef.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tot ziens ... daar ... - Deel I: Zielsvrienden

Author:

Vera Zonnekein

Category:

Novels

Number of pages:

292

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

22-03-2019

ISBN:

978-94-6389-121-9 / 9789463891219

Price:

€ 22,50

Language

Dutch