Cover voorkant
Terugkeer - Verhalen en herinneringen uit het leven van een vrije vrouw
Terugkeer - Verhalen en herinneringen uit het leven van een vrije vrouw

Terugkeer - Verhalen en herinneringen uit het leven van een vrije vrouw

Maaike van Gilst

Categorie: Verhalen

€ 20,99

Gratis verzending

Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Bij het ouder worden komen bij veel ouderen jeugdherinneringen bovendrijven. Vaak gaan die mee het graf in. Bij Maaike van Gilst was dat niet anders. Zij vond het alleen erg jammer als veel van die mooie herinneringen met haar mee het graf in zouden gaan en heeft daarom een aantal van die herinneringen aan het papier prijs gegeven. Zodat ook u als lezer er nog van kan meegenieten!

Uit het boek

Wij sjouwden nog zeker een uur verder en toen kwamen wij bij een soort kasteel, in gebruik als restaurant uit. Het was helaas gesloten. De steile helling was daar geweken en het landschap werd meer open en glooiend. Daar bleek een verharde weg naar links te gaan, ongeveer de richting die wij moesten hebben. Maar het pad naar links dat we oorspronkelijk hadden moeten hebben waren we misgelopen. Wij vonden de verharde weg op de kaart en zagen dat er een pad door de landerijen heen naar links moest zijn vanaf die verharde weg en dat we dan bij Les Étoiles, onze camping moesten uitkomen. Zo gezegd, zo gedaan, alhoewel we al doodmoe waren volgden we de verharde weg naar links. Na enige tijd lopen kwamen wij uit bij het pad naar links. Het was weliswaar niet duidelijk aangegeven en het bleek dwars door een wei met een tiental koeien te lopen. Het was een grote ruime weide, de koeien stonden achterin de weide.
Nu heb ik ook veel in Engeland gewandeld en het kwam daar regelmatig voor dat je door een weiland met koeien je weg moest vervolgen. Dat was doorgaans geen enkel probleem, de koeien waren daar aan gewend. Dus wij gingen gewoon deze wei in met daarin de koeien. Het was een zacht beige gekleurd vleeskoeien ras. Wij moesten de hele wei tot achteraan toe doorlopen en moesten dus ook langs de koeien. Helaas – dat gaf me een opwinding onder die dieren! Eerst hieven ze zowat met zijn allen tegelijk de kop op, staarden ons stomverbaasd aan en begonnen heftig te snuiven. Toen kwamen ze langzaam op ons toelopen gedreven door een hevige nieuwsgierigheid: wie waren die vreemde indringers op hun terrein?

Over de auteur

Maaike van Gilst is van oorsprong musicienne. Zij is werkzaam geweest als celliste onder andere in ‘Het Gelders Orkest’ gedurende de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Daaraan refereren enkele van de in deze bundel opgenomen verhalen. Daarnaast is zij vanaf haar vroegste jeugd een fervent paardenliefhebster geweest. Ook daaraan refereren een aantal van de verhalen in dit boek. Daarnaast heeft zij een nogal afwisselend liefdesleven geleid, wat ook tot een paar, bijna hilarische, verhalen in dit boek geleid heeft.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Terugkeer - Verhalen en herinneringen uit het leven van een vrije vrouw

Auteur:

Maaike van Gilst

Categorie:

Verhalen

Aantal pagina's:

172

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

11-01-2019

ISBN:

978-94-022-5033-6 / 9789402250336

Vaste prijs:

€ 20,99

Taal

Nederlands