XX - Wanneer het ophoudt

Ugo Janssens

Categorie: Romans

€ 18,50
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

“Ik open de deur van het appartement en roep Charlotte. Het is stilaan een cultus geworden om vroeger op te roepen, vroeger. Ik vervolg mijn ritueel en omhels haar foto in de portrettengalerij. En dek de tafel voor twee.”
Het verhaal van de onveranderlijke, tijdloze liefde van een man voor een vrouw, temidden van een veranderende, dynamische wereld.

Uit het boek

‘Ik stapel de kranten naar formaat met de grootste als basis.
Een obsessie die ik ongetwijfeld van mijn vader of de jezuïeten erfde. De jezuïeten, toen nog witgerokt, verheven boven alle kritiek en smet, onaards intelligent en gerespecteerd.
Voor hen was de vrouw de tussenpersoon, de middelares die de man tot God bracht, een nobel wezen tussen mens en godheid. Af en toe vraag ik me af of zij de oorzaak zijn dat ik een romantische door het vrouwelijke geobsedeerde zonderling ben. Een bizar excentriekeling die door vrienden wordt afgedaan als een naïeveling of ... schijnheilige.
Sinds lang zoek ik naar de mannelijke tweelingziel die mijn bij de eerste oogopslag aseksuele passie voor de vrouw deelt. Haar niet bij de eerste aanblik ontkleedt.
Heb ik trouwens ooit een vrouw ontmoet die mij zou hebben geloofd?
Charlotte? Tot voor kort zou ik geen ogenblik hebben getwijfeld. Maar sinds ik de reeks ‘Woman’ op televisie volg kan ik er niet langer omheen dat vrouwen even seksueel geladen zijn als mannen. Dat ze in een zelfde mate leugenachtig, berekend, of nog berekender en jaloerser zijn dan mannen. Wanneer je bij het afgaan van de baarmoederklok hun kinderwens niet deelt zijn ze zonder schroom in staat je te verlaten of vreemd te gaan. En zoveel als mannen binden ze – ook zonder kinderdroom - schuine schaatsen aan.’

Over de auteur

Ugo Janssens is een veelzijdig auteur van fictie en historische non-fictie. Inmiddels heeft hij, over een tijdsbestek van zestien jaar, achttien boeken gepubliceerd. Hij werd voor zijn oeuvre onderscheiden met onder meer de Lion Francoutprijs en het ereburgerschap van Vielsalm, Luxemburg (B). Tot zijn bestsellers behoren de historische fictietrilogie ‘Het oculatum’, en de non-fictie standaardwerken ‘De Oude Belgen’ (2007), De heidenen (2009) en ‘De Germanen’ (2014).

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

XX - Wanneer het ophoudt

Auteur:

Ugo Janssens

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

136

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

23-11-2018

ISBN:

978-94-0224-942-2 / 9789402249422

Vaste prijs:

€ 18,50