Mijn laatste 326 kilometer - Een dramatische fietstocht van een man die alles verloor wat hij liefhad

Martin Drost

Category: Novels
  • (4)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een 58-jarige man verliest in enkele jaren tijd alles wat hij had: zijn zoon, zijn vrouw en zijn baan. Hij zakt langzaam maar zeker weg in een diepe depressie en ziet op het laatst nog maar één uitweg: een einde aan zijn leven maken. Maar daarvoor wil hij nog eenmaal een fietstocht maken langs alle plaatsen die een grote rol in zijn leven hebben gespeeld. Tijdens deze tocht beleeft hij zijn leven opnieuw, maar aan het einde van de tocht komt hij erachter dat niet alles is zoals hij had gedacht. Zal deze laatste monstertocht zijn dramatische beslissing nog kunnen herzien?

In deze fietsroman komen het fysieke aspect van het fietsen
en het psychologische aspect van de verhaallijn op unieke wijze samen.

From the book

De geplande tocht bedroeg zeker meer dan driehonderd kilometer en daarvoor moest ik goed uitgerust zijn. Met ‘de juiste benen’ zoals dat in het wielerjargon heette. Maar ik was niet uitgerust. Integendeel, ik was moe. Niet zozeer fysiek, maar vooral geestelijk had het leven me uitgeput. Het maken van deze keus was de moeilijkste beslissing van mijn leven geweest. Door het besef dat de keus onomkeerbaar was en de eindeloze twijfel of het wel de goede keus was. Maar toen ik eenmaal de keus had gemaakt kwam er een serene rust over me heen. Het was een goede keus. Ik had immers niks meer om voor te leven: geen ouders, geen broers of zusters, geen vrouw, geen zoon en geen werk. Ik had nog wel een goede gezondheid, maar wat had je daar aan als je alleen was?

About the author

Martin Drost (1959) woont met zijn vrouw in Gorredijk en heeft twee volwassen kinderen die allang het huis uit zijn. Martin heeft drie grote passies: fietsen, bergbeklimmen en schrijven. Martin kreeg het idee voor deze roman toen hij solo deze lange tocht in 2016 fietste om te genieten van de rust en de ruimte in het uiterste noorden van Friesland en Groningen. Het resultaat is een spannend, maar ook aangrijpend verhaal dat ook de niet-fietser zeker zal boeien.

Reviews

2019-10-27 12:06:28 | By: Henk van Boxtel | Rating:
Nou, je kunt wel zien dat dit niet het 1e is wat Martin Drost schrijft. Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen. Spannend, ondeugend, met kennis van wielerzaken en het leven en een hele leuke verhaallijn. TOP! Wanneer komt het volgende boek van deze schrijver? Ik kijk er nu al naar uit.

2019-06-20 19:25:34 | By: Rein Reidsma | Rating:
Spannend en interessant boek. Fiets zelf wel veel en dan is het helemaal een aanrader

2019-02-06 15:54:48 | By: Helena | Rating:
Aanrader voor fietsliefhebbers die van drama en romantiek houden! Originele opbouw van de hoofdstukken.

2019-01-24 20:33:02 | By: Anna | Rating:
Een spannend, meeslepend verhaal met een verrassend plot.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn laatste 326 kilometer - Een dramatische fietstocht van een man die alles verloor wat hij liefhad

Author:

Martin Drost

Category:

Novels

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-01-2019

ISBN:

978-94-0225-059-6 / 9789402250596

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (4)