De hete brij

Janna de Koninck

Category: Novels

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In ‘De Hete Brij’ wordt het herstel proces van een zwaar overspannen manager uit de zorg beschreven. In deel een staan de lichamelijk ongemakken veroorzaakt door het hoge stress niveau op de voorgrond en wordt er gezocht naar een nieuw evenwicht. De oplossing lijkt te liggen in het heel klein en overzichtelijk maken van haar wereld. Ze trekt zich terug in haar keuken. In deel twee ontstaat er ruimte voor inzicht en verandering. In het verleden gemaakte keuzes bieden geen garantie voor succes in het heden, zo blijkt. Het roer moet om. Grenzen enerzijds, dromen anderzijds. Een burn out biedt mogelijkheden. In deel drie worden deze gezien en gegrepen. ‘De Hete Brij’ heeft een happy end. Een aantal van de bereide gerechten worden beschreven en tien ervan zijn in deel vier toegevoegd.

From the book

Op oudejaarsdag 2016 rijden we van de boot terug naar huis. Ook al weten we dat de kinderen vanavond hun eigen gang zullen gaan, vinden we het toch een fijn gevoel om thuis te zijn. Terwijl mijn lief het bed verschoont en de kaarsjes in de woonkamer aansteekt, maak ik snel wat simpele tapas. Om een uur of zeven liggen we prinsheerlijk met een flesje wijn en hapjes op de bank. Kinderen zoals verwacht de hort op en zo hoort het ook.
Mijn zoon is naar een feest in een naburig dorp. Mijn dochter bij een vriendin in voorbereiding op discobezoek, en stiefdochter bij haar verkering. Ik ben geen moeder die ’s nachts waakt tot haar kroost thuis is, dat heb ik mezelf ooit verboden. Wel beloven ze alle drie te appen als ze thuis zijn. Als moeders dan moet plassen kan ze de stand van zaken even checken en het feit dat ze als ze nog niet thuis zijn ze net nog op hun telefoon hebben gekeken, met de geweldige functie ´laatst gezien om zo en zo´ laat, eveneens als geruststelling zien. Mijn zoon heeft me uitgelegd dat hij best vermoord en beroofd kan zijn en dat het de dader is die net op zijn telefoon heeft gekeken, maar daar doe ik niet aan!

About the author

Janna de Koninck is het pseudoniem van een gewezen manager. Ze werkte vijftien jaar als leidinggevende in de de zorg. Voor ‘De Hete Brij’ heeft ze gebruik gemaakt van deze ervaring. In het dagelijks leven is ze, naast schrijfster, mede-eigenaar van een cultureel ontmoetingscentrum, echtgenote en moeder.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De hete brij

Author:

Janna de Koninck

Category:

Novels

Number of pages:

180

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

26-04-2019

ISBN:

978-94-6389-175-2 / 9789463891752

Price:

€ 20,50

Language

Dutch