De vereffening

Louis Detmar

Category: Thrillers

€ 21,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Notaris Tjebbe van Wolthuizen wordt belast met de afwikkeling van een nalatenschap, waarin gerechtigd drie ruziënde kinderen van de overledene. Geen ingewikkelde nalatenschap, in feite alleen bestaande uit een schitterend gelegen gedateerde woning aan een meer. Eén van de kinderen heeft testamentair recht op het huis. Maar er is een kaper op de kust, een projectontwikkelaar en zijn vriendin. Die vriendin, makelaar, brengt de notaris in een afgrijselijke chantabele positie, met de bedoeling om het bewuste huis te verkrijgen. Niet voldoen aan de wens van de projectontwikkelaar zal het einde van zijn notariaat betekenen en erger nog zijn hele leven vernietigen. Hoe redden de notaris en zijn echtgenote zich uit deze hopeloze situatie? Of gaat het echt mis?

From the book

Intussen hadden ze het tweede glas whisky achterover geslagen en Tjebbe had moeite zijn gedachten te ordenen. Hij was geen geroutineerde drinker, in tegenstelling tot Karin die zichzelf een derde glas inschonk. “Als jij er nu ook nog een neemt, dan kun je zeggen dat drie te weinig is.“ Tjebbe keek haar glazig aan. “Bedoel je dat we dan nog meer moeten nemen?“ Hij was nu de controle behoorlijk kwijt, willigde haar verzoek tot een derde glas in en zag tegelijkertijd dat ze de rits van haar jurk ongeveer tien centimeter naar beneden had getrokken, zodat de welving van haar borsten te zien was. Karin hief het glas en Tjebbe kwam een beetje overeind uit zijn luie stoel om met haar te klinken. Het viel hem niet eens op dat zijn glas aanmerkelijk voller was dan het glas van Karin. Ze keuvelden over van alles en nog wat en voor dat hij het wist had Karin het half leeggedronken glas van Tjebbe weer aangevuld met nog een Jack Daniëls. Tjebbe nam een slok, had geen reëel besef meer van de situatie waarin hij zich bevond. Hij probeerde op te staan, maar viel meteen weer terug in de stoel. Het leek wel alsof zijn benen van leem waren, krachteloos en zonder sturing. Hij begon met dubbele tong te spreken; alles om hem heen leek te draaien. Om dreigende misselijkheid te voorkomen deed hij af en toe zijn ogen dicht en de conversatie met Karin stokte. Alvorens weg te zakken in een soort comateuze toestand dacht hij te zien dat Karin de rits van haar jurk nog verder naar beneden trok, waarna het kledingstuk op de grond viel en zij geheel naakt voor hem stond. Of had ze nog een slipje aan? Haar ontkleding veroorzaakte bij Tjebbe geen enkele erotische reactie. Jack Daniëls had hem nu volkomen in zijn macht, hij sloot zijn ogen en viel in een diepe slaap.

About the author

Louis Andries Detmar (1948) was 40 jaar werkzaam in het notariaat, waarvan 29 jaar als notaris te Bolsward en 4 jaar te Makkum. Zijn interesse ging vooral uit naar de boedelpraktijk, het afwikkelen van nalatenschappen en het bespreken en opmaken van testamenten. Veel aspecten van de menselijke conditie komen daarin naar voren. Hoewel de meeste nalatenschappen in vrede worden afgewikkeld, komt ook de keerzijde menigmaal aan de orde. Familieruzies, hebzucht, narcisme, jaloezie, spelen dikwijls een rol, soms ook door gebrek aan communicatie tussen de gerechtigden. Praktijkervaringen, aangevuld met een grote dosis fictie vormen het basismateriaal voor dit boek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De vereffening

Author:

Louis Detmar

Category:

Thrillers

Number of pages:

244

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

14-12-2018

ISBN:

978-94-0224-974-3 / 9789402249743

Price:

€ 21,49

Language

Dutch