Eigen rechter - Een moorddadige tocht naar rechtvaardigheid

Paul Van der Heide

Category: Thrillers
  • (1)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hij is razend en neemt het recht in eigen hand. De rechter heeft hem gelijk gegeven, maar die witte boorden criminelen hebben nog geen cent betaald. Voor hen heeft hij de perfecte misdaad gepland. De ervaring die hij heeft opgedaan in het korps commandotroepen komt hem nu goed van pas. Hij voelt de spanning van zijn schouders glijden, over drie dagen is hij klaar. In de verte doemen de Pyreneeën op achter het schijnsel van de maan. Sinds vandaag weet heel Nederland wat de prijs voor rechtvaardigheid is. Hij heeft tranen in zijn ogen van verdriet en frustratie, hij heeft een hoge prijs betaald.

From the book

‘Karel, je bent een lieve schat. Ik weet dat je dit allemaal ook voor mij doet. Het is verkeerd en ik wil het niet. Ik heb er vanmiddag met Janneke over gesproken. We hebben alle mogelijkheden de revue laten passeren. Dit wordt een onmogelijke en onoplosbare zaak.’
Karel reageert in eerste instantie niet, hij trekt lijkbleek weg. Hij is totaal overdonderd door wat hij hoort. Als Carola opkijkt ziet ze zijn gezichtsuitdrukking en is op slag stil. Er is iets in Karel dat knapt. Ze heeft direct spijt dat ze erover is begonnen. Ze heeft Karel nog nooit zo verschrikt zien kijken. Het duurt een aantal seconden voor Karel iets zegt, hij is ziedend:
‘Carola, stomme koe, hoe kun je dat in Godsnaam in je kop halen! Jeetje zeg, wat ben jij dom. Als je iets aan Janneke vertelt kun je het net zo goed in de Telegraaf schrijven, hoe kun je zo oliedom zijn om dat te doen?’
Hij slaat keihard met zijn vuist op tafel. Als hij spreekt vliegt het speeksel in het rond, zo ziedend van kwaadheid is hij.
‘Dat mens gaat zich overal mee bemoeien en heeft er beslist een mening over. Ik heb haar nog nooit op enige intelligentie kunnen betrappen. Het enige waar ze interesse in heeft is roddelen. Van alle mensen die geen geheim kunnen bewaren is zij de absolute top. Verdomme, hoe kun je dit doen?’ schreeuwt hij uit.
Witheet is Karel, hij kan nauwelijks uit zijn woorden komen. Zijn gezicht ziet voorrood van kwaadheid. Zijn hele wereld stort in. Hij weet dat deze ontwikkeling enorme consequenties gaat hebben voor zijn plannen. Hij vraagt zich af hoe hij zo’n domme vrouw heeft kunnen trouwen. Hij moet in ieder geval zorgen dat Janneke haar mond houdt. Dat zal niet meevallen en vraagt om rigoureuze maatregelen.

About the author

Paul van der Heide is getrouwd, woont in midden Brabant, heeft vier kinderen en twee kleinkinderen. Als gepassioneerd ondernemer is hij met diverse ondernemingen actief geweest in de financiële dienstverlening. Zijn expertise en creatieve geest zet hij dagelijks in ten behoeve van accountants en advocaten. Paul heeft veel ingewikkelde processen tot een oplossing gebracht en zijn talenten zet hij graag in voor mooie, spannende verhalen. In Pauls verhalen wordt zijn ervaring in de financiële wereld bijna onmerkbaar verwerkt.

Reviews

2019-05-10 19:29:55 | By: Jan | Rating:
Fantastisch boek, leuk om te lezen en van het begin tot het eind spannend. Mooie wendingen en leuke verhaallijnen die uiteindelijk allemaal samen komen. Zeer de moeite waard.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Eigen rechter - Een moorddadige tocht naar rechtvaardigheid

Author:

Paul Van der Heide

Category:

Thrillers

Number of pages:

230

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

03-05-2019

ISBN:

978-94-638-9245-2 / 9789463892452

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)