Het diepste dal - Sollicitatie lijdensweg van een 50-plusser

Annabel d'Ervé

Category: Society
  • (2)

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Annabel was vierenvijftig toen ze noodgedwongen weer werkzoekende werd. Het was een echte lijdensweg die ze in dit boek heeft proberen weer te geven.
Anekdotes over gesprekken en de ontelbare en meestal negatieve antwoorden op de al even ontelbare sollicitaties worden beschreven.
Situaties en emoties in een aaneenschakeling van hoop, wanhoop, ellende, angst, enthousiasme, initiatieven en strategieën met een niet aflatende moed. Een betoog tegen de ‘verdoken’ maar ‘alom vertegenwoordigde’ en ‘dagdagelijkse’ discriminatie van leeftijd en ‘blindheid’ voor ervaring op de arbeidsmarkt.
Een rebellie tegen vreselijk egoïstische en tirannieke bazen. Een harde strijd om veertig jaar miskende rijke ervaring niet verloren te laten gaan of weg te werpen als parels voor de zwijnen. Een periode van diepe val, herstel, groei ... en totale verandering.

From the book

Een lange, koude winter die langer is als je de uren van de dag telt en je je steeds meer en meer onbelangrijk en nutteloos gaat voelen. Hoe moet dit verder? Hoe moet ik het verder financieel runnen? Waar moet je soms nog de moed vandaan halen om weer aan je computer te gaan zitten en websites af te schuimen en gepaste vacatures te vinden? Dan heb je al uren op het scherm voorwaarden en profielen zitten lezen en zakt de moed steeds dieper in de schoenen. Misschien moet ik mijn curriculum vitae veranderen? Misschien heb ik er te veel ervaring in gezet? ... Je begint je bij alles vragen te stellen en zakt dieper weg. Toch moet je overleven en mag je niet wegzakken. Je moet elke dag weer proberen om die ‘witte raaf’ te zijn die ze in elke vacature schijnbaar eisen. Wat is er toch met deze wereld aan de hand? Als je dan, doordat je zoveel tijd hebt, ook nog heel wat nieuws kan lezen en zien in de media en op televisie, word je met de neus steeds meer op die onfortuinlijke feiten gedrukt. Meer bedrijven gaan failliet, meer mensen verliezen hun baan. Al die mensen komen ook weer op die arbeidsmarkt en zijn concurrenten voor ons, die hopeloos zoeken en niet meer vinden.

About the author

Annabel, geboren in 1958, had het nooit gemakkelijk om zich te profileren of om respect te krijgen voor wat ze deed. Ze heeft altijd een open communicatie maar is toch introvert als het om haar innerlijke gaat. Ze verdraagt geen onrecht of discriminatie in welke vorm ook. Ze is vriendelijk in de omgang maar hard als het om verdediging gaat. In haar eigen levensfilosofie streeft ze steeds naar harmonie, innerlijke rust en tevredenheid. Haar streefdoelen zijn haar dagelijkse drijfveer. Schrijven is haar passie en uitlaatklep. Het is haar manier om positieve energie, ervaringen en opbeurende moed te delen.

Reviews

2019-11-10 18:54:38 | By: Veerle | Rating:
HEEEEL herkenbaarheid, ik heb zeer gelijkaardige situaties meegemaakt en even grote frustraties moeten verwerken. Die zwarte tijd ligt al even achter mij, maar de wantoestanden bestaan nog steeds. Gelukkig heeft Annabel de moed gehad om dit neer te pennen en kenbaar te maken in een sterk meeslepende stijl.

2019-02-26 18:04:35 | By: Ina | Rating:
Dit verhaal verdient de aandacht van de pers én de overheid. Ongelooflijk hoe iemand zo gemotiveerd zoveel keer het (interim)deksel op de neus krijgt. Respect voor Annabel, die er een kunst van maakt om telkens weer recht te krabbelen na de zoveelste tegenslag. Hopelijk kan ze het toonbeeld worden voor mensen die in een gelijkaardige situatie terechtkomen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het diepste dal - Sollicitatie lijdensweg van een 50-plusser

Author:

Annabel d'Ervé

Category:

Society

Number of pages:

142

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-02-2019

ISBN:

978-94-022-5092-3 / 9789402250923

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)