Op glad ijs & De straf van Elfriede - Twee bijzondere kerstsprookjes

Greet Tulp

Categorie: Kinderboeken

€ 16,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Op glad ijs
Het rendierenechtpaar Hans en Maren wordt vlak voor kerst ontvoerd door houtdieven. In het kamp waar ze heen gebracht worden, zijn drie mannen, twee kinderen en zes andere rendieren die ook ontvoerd zijn. Dankzij Hans komt er hulp uit een heel onverwachte hoek, waardoor de drie mensen en twee kinderen een onverwacht kerstsprookje beleven.

De straf van Elfriede
Elfriede is een ijdel kerstboompje dat niet versierd wil worden. Ze is bang dat haar mooie naalden uitvallen en haar takken afbreken. Hierover heeft ze vaak ruzie met Sven, de kerstbomenbaas. Danique en haar oma horen zo’n ruzie, Danique besluit om Elfriede mee te nemen en een aardig Sparretakje van haar te maken.

Uit het boek

Op glad ijs
De vreselijke man duwt hen weer ruw de trailer in en slaat de deur hard dicht.
Maren jammert zacht. 
‘Stil maar, Maren. Ik weet niet waar ze ons naartoe brengen, maar ik beloof je dat we ontsnappen. Die akelige man heeft mijn fluitje gestolen. Dat moet ik terug zien te krijgen. Ik weet nog niet hoe, maar het moet,’ zegt Hans vastberaden. ‘Dan kan ik Rolf waarschuwen. Als rendier van de Kerstman vliegt hij overal naar toe in de grote Kerstmannenslee. Het klaarmaken van de cadeautjes is heel veel werk, daar help ik hem altijd bij. Hij kan mijn hulp niet missen, dus als hij hoort wat er met ons is gebeurd, komt hij ons bevrijden. Voordat het kerst is, zijn we weer terug bij Anders en Erke.’

De straf van Elfriede
Kom, we gaan kijken of we kunnen ontdekken wat het is,’ zegt An zacht.
Gelukkig is de sneeuw zo dik, dat ze zonder geluid te maken naar de plaats kunnen sluipen waar die rare geluiden vandaan komen.
Aan de rand van het kerstbomenbos staat Danique stil.
‘Het lijkt wel of er iemand huilt,’ zegt ze verbaasd.
An luistert heel goed en zegt dan: ‘Je hebt gelijk, Danique, het lijkt op huilen.’

Over de auteur

Greet Tulp (1951) schrijft al jaren korte verhalen over allerlei onderwerpen.
Haar voorliefde gaat uit naar zowel thrillers als kinderverhaaltjes. Afgelopen zomer debuteerde zij met haar eerste thriller, nu gevolgd door deze twee spannende en aantrekkelijke kinderkerstverhaaltjes.
Beiden krijgen een vervolg, ze heeft inmiddels meerdere series kinderverhaaltjes geschreven en werkt aan deel twee van de thriller.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Op glad ijs & De straf van Elfriede - Twee bijzondere kerstsprookjes

Auteur:

Greet Tulp

Categorie:

Kinderboeken

Aantal pagina's:

62

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

30-11-2018

ISBN:

978-94-0224-954-5 / 9789402249545

Vaste prijs:

€ 16,49