Mijn zoektocht naar die ene pil

Dick van den Bosch

Category: Novels

€ 19,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mijn zoektocht naar die ene pil is een reis om de wereld die bol staat van avontuurlijke, humoristische en zelfs legendarische gebeurtenissen. Het is ook een boek dat je even laat nadenken over het leven en geluk. Vind ik de juiste ingrediënten voor het maken van die ene pil? De pil die ons verlost van alle geestelijke en lichamelijke kwalen en ons 100 jaar oud laat worden in een blakende gezondheid. Zou dat niet fantastisch zijn!

From the book

Door het oerwoud is het nog een uur lopen voordat wij bij een klein dorp komen. Gelukkig kennen ze Manolo, want echt vriendelijk kijken ze mij niet aan. Met mijn blonde haar en blauwe ogen heb ik wel bekijks. Ik zie dat Manolo een stoer uitziende krijger een hand geeft, waar een aantal bankbiljetten uit steken. De man geeft aan hem te volgen. Iets buiten het dorp is de hut van de medicijnman van de stam. In kleermakerszit nemen wij plaats. Manolo legt in het kort uit wat wij komen doen. De oude man heeft een zeer gerimpeld gezicht en knikt langzaam. Hij schenkt ons een kopje warm water en doet daar wat kruiden in, die hij uit een leren zakje haalt dat hij om zijn nek draagt. Zelf steekt hij een lange witte pijp op. De tabak ruikt heerlijk zoet. Onder de indruk nemen wij een slok van de thee. De medicijnman biedt ons zijn pijp aan.
‘Weigeren is geen optie,’ zegt Manolo mij.
De medicijnman lacht en ik zie nog net een bruine voortand in zijn mond zitten.
‘Tegen tandbederf werkt het middel niet,’ zeg ik lachend tegen Manolo.
‘Je moet stil zijn,’ zegt Manolo streng.
Ik neem een hijs van de pijp en blijf er bijna in. Inhaleren heb ik nooit gekund. De oude man lacht weer. Na een kwartier lijkt het alsof ik ga zweven. Ik word opmerkelijk kalm en voel tot mijn schrik een knap grote bobbel in mijn kruis. De oude man begint plots te praten. Ik snap er natuurlijk niets van en kijk Manolo hulpeloos aan. De thee bevat Pfaffia en een extract van een lokale plant. Het verhoogt je energie en je libido. De tabak bevat wiet en heeft een kalmerend effect.
‘Dat is nodig, anders ben je niet te houden,’ lacht Manolo.
Ik schaam me rot, want ik zit met een tent in mijn broek in de hut van die oude man. Het zweet breekt mij uit. Niet te houden? Straks pak ik die oude vent nog.
‘Hoe lang is de werking?' stamel ik.

Zie ook: https://www.dickvandenbosch.nl

About the author

Dick van den Bosch (1958) woont met zijn vrouw op Scheveningen, heeft drie dochters en is opa van kleinzoon Tom. Na zijn debuut als auteur met Het Bali Complot, komt hij nu met een bijzondere uitgave. Het is fictie en non fictie en zeker ook een “tikkie” Haags. Doel van de schrijver is de lezer vrolijk te maken en ook even na te laten denken over het leven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn zoektocht naar die ene pil

Author:

Dick van den Bosch

Category:

Novels

Number of pages:

158

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

30-11-2018

ISBN:

978-94-022-4951-4 / 9789402249514

Price:

€ 19,49

Language

Dutch